6 locuri neștiute din România de care habar nu aveai şi pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă !

Stufărişurile de la Sic – a doua întindere de stuf după Delta Dunării
Stufărişurile de la Sic, la doi pași de Cluj, sunt o rezervaţie naturală, arie protejata situată în lunca Văii Fizeşului alcatuită din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură.
Este un loc special și surprinzător, ascuns între dealuri unde, având o suprafaţă de 200 hectare ce adăposteşte în jur de 100 de specii de păsări.
Lanul de stuf verde, puntea veche de lemn ce pare interminabilă şi cerul care se vede în contrast cu stuful fac din acest loc un mic colţ de paradis

Piscină “Pă Coastă” – exact ca in Bali
Situată in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara, piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.
Priveliştea de acolo este una de vis de unde se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar şi pădurea în mijlocul careia e săpată piscina.
Lângă piscină este construită şi o terasă cu stuf, unde te poţi ascunde de temperatura mare a soarelui şi să savurezi ceva răcoritor.

Rezervaţia Grădina Zmeilor – vino să afli legenda
Aria protejată Gradina Zmeilor este situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania.
Faima acestei arii protejate a luat naştere odată cu poveştile născocite de localnici pentru a face cunoscut aceast ansamblu neregulat de stânci, de culori diverse de la cenuşiu închis până la diferite nuanţe de galben.
Fiecare stâncă îşi are propria poveste şi propriul nume. Descoperă legendele acestui loc cu un farmec aparte

Sanctuarul urşilor de la Zărneşti – indrăznești?
Sanctuarul de urși LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume şi se află la Zărnești, la 38 Km de orasul Brasov.
LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești.
Chiar și jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervația LiBEARty, pentru a afla cum reusesc angajații sanctuarului să salveze urșii din condiții îngrozitoare.
Pentru copii poate fi o experienţă unică în care pot privi urșii de la câțiva metri distanță şi pot afla mai multe despre importanța protejării animalelor.

Biserica din Pustietate
Acest loc se găseşte între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare.
Despre acest loc nu se ştiu foarte multe detalii, însă însă există o legendă potrivit căreia biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, la miezul nopții.
Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis.
Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și au fost premiate la mai multe festivaluri internaționale de profil.

Staţiunea “exotică” de la Berzasca
Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin și poartă numele de Satul lacustru Berzasca.
Un complex cu 15 căsute suspendate în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gândul la o vacanţă exotică.
Unicitatea locului este dată de amplasare, priveliştea superbă a Dunării şi de zgomotul păsărilor care zboară deasupra.
În plus, aerul curat, soarele și combinația dintre Munții Almajului de-o parte și apele Dunării de cealaltă, te poartă într-o atmosferă de calm şi relaxare

Leave a Reply

Your email address will not be published.