Accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie ! Cum se va obține VIZA de muncă !

Procesul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană (BREXIT) a fost finalizat la 31 ianuarie 2020. Acordul de retragere încheiat între Uniunea Europeană și Regatul Unit stabilește condițiile retragerii ordonate a Regatului Unit din UE, în conformitate cu articolul 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană.

Acordul îi protejează pe acei cetățeni UE care au deținut reședința în Regatul Unit și pe cetățenii Regatului Unit care au deținut reședința într-unul dintre cele 27 de state membre ale UE la sfârșitul perioadei de tranziție (31 decembrie 2020), în cazul în care o astfel de rezidență a fost în conformitate cu legislația UE privind libera circulație.

2022 a venit cu schimbări pentru cei care vor să muncească în Anglia. Guvernul britanic a modificat temporar, pentru cel puțin un an de zile, condițiile de obţinere a vizei de muncă în domeniul sănătăţii şi îngrijirii.

Personalul de îngrijire devine eligibil pentru viza de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii

Modificarea condițiilor este importantă pentru lucrători îngrijitori (care workers), asistenţi îngrijitori (care assistants) şi îngrijitori la domiciliu (home care workers), potrivit anunțului făcut de Ambasada României la Londra.

Extinderea schemei lucrătorilor sezonieri până la sfârșitul anului 2024 și includerea sectorului culturilor horticole ornamentale

În plus, s-a anunțat și extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri până la sfârşitul anului 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să sosească în Regatul Unit o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori) (https://www.gov.uk/government/news/industry-given-certainty-around-seasonal-workers-but-told-to-focus-on-domestic-workforce)

Mai multe informații legate de obținerea VIZEI de muncă din 2022 ca lucrător în sectorul sănătății și îngrijirii sociale, precum și pentru muncile sezoniere https://londra.mae.ro/node/1053?fbclid

Guvernul britanic a anunțat modificarea temporară a condițiilor de obținere a vizei de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii (Health and Care Worker Visa), incluzând personalul de îngrijire socială a adulților (lucrători îngrijitori/care workers, asistenți îngrijitori/care assistants și îngrijitori la domiciliu/home care workers) în Lista ocupațiilor deficitare, ceea ce prevede posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP.

Măsura cu caracter temporar a intrat în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Pentru informații actualizate despre condițiile de acces pe piața muncii din Regatul Unit vă rugăm să consultați rubrica “Evoluţii recente privind accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Regatul Unit” de pe pagina de web a Ambasadei României la Londra la: http://londra.mae.ro/node/1053”a transmis Ambasada României la Londra.

(10.02.2022) Începând cu 1 iulie 2021, cetățenii SEE și membrii familiei acestora trebuie să dețină un statut de imigrare în Regatul Unit. Pentru dovedirea dreptului la muncă în acest stat, angajatorii vor solicita dovezi privind statutul de imigrare legal în Regatul Unit.

Începând cu această dată, cartea de identitate sau pașaportul nu mai sunt suficiente pentru demonstrarea dreptului la muncă în acest stat.

Salariul minim national (National Minimum Wage) până la data de 1 aprilie 2022 este de 8,91 GBP/oră pentru lucrătorii cu vârsta peste 23 ani. Pentru categoria tinerilor 21 – 22 de ani salariul minim este de 8,36 GBP/oră, pentru categoria 18-20 este de 6,56 GBP/oră, pentru sub 18 ani este de 4,62 GBP/oră, iar pentru ucenici este de 4,30 GBP/oră.

La 1 aprilie 2022 valoarea salariului minim va fi de 9,50 GBP/oră (23 ani și peste această vârstă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.