Angajatorii britanici reticenți să ofere angajaților o mărire de salarii pentru combaterea inflației

Un sondaj publicat luni arată că mulți dintre angajatorii britanici sunt reticenți să ofere angajaților mărire de salarii, într-o perioadă când toate celelalte costuri cresc, iar unii se tem că în curând va scădea cererea de pe piață din partea consumatorilor.

Sondajul, realizat de Chartered Management Institute (CMI) și preluat de Reuters, arată că angajatorii din UK oferă creșteri anuale de salarii de 2,8% pentru personal, mult sub rata inflației, care a ajuns la 7% în luna martie,

Deocamdată nu vedem cu adevărat efectele depline ale conflictului din Ucraina, și e clar că se adună presiuni în economie, astfel încât ne așteaptă niște timpuri grele”, spune Anthony Painter, director în cadrul CMI.

Salariile oferite în sectorul privat au în acest an creșteri de 3,2%, comparativ cu 2,4% în sectorul public, arată sondajul. 

Un sondaj anterior făcut de Banca Angliei arăta că anul acesta angajatorii oferă salarii în medie cu aproape 5% mai mari decât anul trecut, mult peste majorările obișnuite din anii trecuți, însă până acum sunt puține semne că într-adevăr se întâmplă asemenea măriri de leafă.

Luna trecută, firma de resurse umane XpertHR a calculat că majorarea medie oferită pe ansamblu de companiile din UK în perioada decembrie 2021 – februarie 2022 a fost de 3%, cea mai mare din 2008 până acum.

Tot 3% era și creșterea medie de salarii planificată pentru 2022 conform unui alt sondaj, făcut de Chartered Institute of Pay and Development (CIPD).

Creșterea medie anuală a salariilor, excluzând bonusurile, a fost de 4% în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, conform datelor oficiale publicate săptămâna trecută.

Sondajul CMI a arătat că doar jumătate dintre companiile chestionate în perioada 31 martie – 5 aprilie au luat decizia definitivă de a mări salariile în acest an, în timp ce 48% erau fie contra oricărei majorări, fie erau indecise.

În schimb, din sondajele făcute de XpertHR și CIPD a rezultat că mai puțin de 10% dintre angajatori au intenția să înghețe salariile în acest an.

Aceste date se vor mai schimba pe măsură ce se conturează mai clar perspectiva economiei, în funcție de durata războiului din Ucraina și de efectul sancțiunilor contra Rusiei. Economiștii încep să vorbească despre o posibilă recesiune care va începe la vară, pe fondul celei mai mari reduceri a veniturilor populației din anii 1950 până acum, ca urmare a scumpirilor care afectează puterea de cumpărare a oamenilor.

Recesiunea apare atunci când economia scade timp de 2 trimestre consecutiv. În cazul UK, economiștii prevăd că primul trimestru din 2022 se va încheia cu o creștere economică de 1%, în timp ce e posibil ca următoarele două trimestre se vor încheia cu scăderi, sau un singur trimestru în varianta mai optimistă.

Dacă oamenii cheltuiesc mai mult pe energie, e de așteptat să cheltuiască mult mai puțin pe produse și servicii de care se pot lipsi. La asta ne uităm atunci când facem estimările”, a declarat pentru The Guardian James Smith, economist la ING. El estimează că economia UK va scădea cu 0,3% în perioada aprilie – iunie și poate va crește cu 0,2% în al treilea trimestru.

Neil Shearing, economist-șef la Capital Economics, prevede că venitul real al gospodăriilor va scădea anul acesta cu circa 1,9%, mai mult decât scăderea de 1,8% înregistrată ăn 1977 și cel mai mult de când au început să fie făcute asemenea statistici, adică în anii 1950.

„Prin comparație, venitul real a scăzut cu 1,5% în 2011, după criza financiară de atunci. În asemenea condiții, n-ar fi de mirare să vedem o lună sau două cu scădere economică”, spune Shearing. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.