Anglia amână ridicarea ultimelor restricții cu patru săptămâni !

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni că va amâna cu patru săptămâni, până pe 19 iulie, ridicarea ultimelor restricții din Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creșteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută inițial în India, potrivit AFP.

„Suntem foarte îngrijorați de varianta Delta care se răspândește mai repede din luna februarie decât se așteptau specialiști”, spune premierul.O redeschidere completă era prevăzută pe 21 iunie, a explicat acesta, care preferă, așadar, „să aștepte până pe 19 iulie, pentru a avea timpul suplimentar necesar” pentru a țina virusul sub control.

Experții guvernamentali au avertizat că există riscul unei „creșteri semnificative” a numărului de persoane internate care să fie tratate de COVID-19, dacă măsurile de relaxare vor fi puse în aplicare pe 21 iunie.55% din populația de peste 18 ani din Anglia s-a vaccinat cu ambele doze

Premierul britanic a spus că noua variantă Delta de coronavirus s-ar putea răspândi mai repede decât ar putea vaccinurile să-și facă efectul, ceea ce ar putea duce la mii de decese. Aceste decese ar putea fi evitate dacă restricțiile ar continua să fie puse în practică.

Astfel, amânarea cu 4 săptămâni a ridicării retricțiilor ar acorda un răgaz important angajaților din sistemul de sănătate să injecteze noi persoane „care au nevoie de vaccin”, a spus Johnson.Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este cea mai contagioasă tulpină detectată până acum. Medicii bănuiesc însă că provoacă și forme mai severe ale bolii.

Națiunile care compun Marea Britanie înregistrează rate diferite de vaccinare. Astfel, conform BBC, Anglia are cele mai multe persoane vaccinate cu ambele doze (55% din populația de peste 18 ani), în timp ce Țara Galilor are cel mai mare procent (87%) de persoane vaccinate cu prima doză.

Scoția ar trebui să ridice pe 28 iunie restricțiile impuse de pandemia COVID-19. De la această dată, persoanele se pot reuni în grupuri mari în cafenele și pub-uri, cu condiția păstrării distanței sociale. De asemenea, Irlanda de Nord e programată să-și relaxeze restricțiile pe 21 iunie, iar Țara Galilor pe 25 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.