Anglia renunță la restricții. Boris Johnson a făcut un anunț de maximă importanță

Boris Johnson a făcut un anunț extrem de important. Anglia urmează să se relaxeze total! În timp ce Regina Elisabeta are COVID-19, premierul britanic anunță că oficializează obligația de autoizolare prin lege: „le cerem oamenilor să fie responsabili”. Mulți dintre cetățeni sunt extrem de bucuroși de viața normală pe care o vor relua, momente în care șeful Guvernului este criticat: „această decizie ne va lăsa vulnerabili”.

Anglia renunță la restricții: anunțul lui Boris Johnson

Premierul britanic anunță că retrage oficial obligația de autoizolare prin lege, dar le cere oamenilor să fie responsabili. În timpul acesta, Regina Elisabeta a II-a are virusul chinez, iar șeful Guvernului este criticat.

Premierul britanic a anunțat că „de pe 24 februarie, toate restricţiile vor fi oprite în Regatul Unit”. Boris Johnson a oficializat în Camera Comunelor încetarea tuturor restricțiilor COVID-19 aflate în vigoare în lege în Anglia.

Aici intră și încetarea obligației de izolare a persoanelor infectate, astfel COVID-19 va fi tratat precum o gripă.

De asemenea, s-a anunţat şi revocarea treptată a distribuţiei gratuite a testelor antigene. „Vârful lui Omicron a fost depăşit”, a subliniat Boris Johnson. „Oamenilor li se va cere să-şi exercite responsabilitatea personală. Am atins un nivel suficient de imunizare”, a mai spus oficialul.

Această decizie nu a fost deloc pe placul liderului Keir Starmer, care l-a definit pe Johnson ca pe liderul unui „guvern paralizat de haos şi incompetenţă” în timpul dezbaterii din Camera Comunelor. Cel din urmă avertizează că abordarea sa „ne va lăsa vulnerabili”. Johnson insistă însă asupra perspectivei de a putea ,,trăi cu COVID-19′.’

„În urma programului nostru de vaccinare de succes, suntem într-o poziție puternică pentru a lua în considerare ridicarea restricțiilor legale rămase, când mai mult de 81% dintre adulți au primit deja o doză de rapel în Anglia și cazurile continuă să scadă”, se arată în nota guvernamentală

Restricții de intrare pe teritoriu: Persoanele vaccinate cu schemă completă: Nu trebuie să facă un test înainte de plecare,Nu trebuie să facă un test după sosire,Nu trebuie să intre în carantină la sosirea în Anglia,Trebuie să completeze un Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)

Persoanele vaccinate cu o singură doză/ incomplet:Trebuie să aibă dovada unui test negativ la COVID-19 făcut cu doua zile înainte de sosire, Trebuie să aibă rezervarea unui test de laborator PCR, ce trebuie făcut după sosirea în Anglia.

Pentru detalii și rezervări vă rugăm să accesași acest link https://www.gov.uk/find-travel-test-provider

Trebuie să completeze un Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk) (Sursa: mae.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.