Boris Johnson anunta relaxarea restrictiilor !

BORIS Johnson a declarat astăzi că deblocarea țării și ridicarea restricțiilor vor continua în termenul stabilit. El le-a promis  britanicilor că va fi din nou în pub “în câteva zile”.Prim-ministrul a declarat că este optimist și a spus că abia așteaptă să meargă la frizerie atunci când saloanele de coafură și frizeriile se redeschid pe 12 aprilie.

Vorbind sâmbătă la forumul virtual de primăvară al conservatorilor, Boris a spus că nu este nimic care să-l descurajeze să continue planul de relaxare al restricțiilor în Anglia. El a spus: „Peste doar câteva zile, în sfârșit voi putea merge la frizerie.„Dar, mai important decât atât, voi putea să cobor pe stradă și cu prudență, dar ireversibil, voi bea o halbă de bere în pub. „Și așa cum stau lucrurile, nu văd absolut nimic în datele științifice care să mă descurajeze să continui planul spre libertate, să ne deblocăm economia și să ne întoarcem la viața pe care o iubim”. Restaurantele și puburile din Anglia vor putea servi clienții în zone de relaxare în aer liber începând cu 12 aprilie, în faza a doua a ridicării lockdownului și restricțiilor. Apoi li se va da undă verde pentru a se redeschide în interior începând cu 17 mai, cu condiția îndeplinirii regulilor specifice Covid.

Premierul britanic Boris Johnson a dezvăluit planurile de deschidere a magazinelor și a coaforilor până pe 12 aprilie și de ridicare a tuturor restricțiilor COVID din Anglia până pe 21 iunie, dacă condițiile o permit.
Johnson a vorbit luni Parlamentului, prezentând „drumul unic spre libertate” al guvernului său, despre care a spus că este posibil datorită succesului țării cu programul său de vaccinare. Anglia se va debloca în patru etape, a anunțat el, prima etapă începând pe 8 martie, când școlile și instituțiile de învățământ superior se pot întoarce la predarea față în față, „susținută de testarea de două ori pe săptămână a elevilor de liceu și de facultate”
.În această etapă, studenții care necesită predare personală vor putea reveni și ei. Următoarele etape nu vor intra în vigoare decât la cel puțin 5 săptămâni după etapa anterioară. Acest lucru, a explicat el, s-a datorat faptului că durează patru săptămâni pentru ca efectele oricărei ridicări de măsuri să fie văzute și s-ar adăuga o săptămână suplimentară, astfel încât oamenii să aibă cel puțin șapte zile preaviz cu privire la modificările primite.
Și deciziile privind începerea unei noi etape de ridicare a restricțiilor vor face obiectul a patru teste: ritmul programului de vaccinare; dovezi ale eficacității vaccinurilor; asigurarea ratelor de infecție nu riscă o creștere a spitalizărilor; și că imaginea nu este „modificată fundamental” prin apariția de noi variante de coronavirus.

Baruri, restaurante, săli de sport, școli, saloane de coafură și toate magazinele neesențiale au fost închise în Anglia pe 5 ianuarie, ca parte a celui de-al treilea blocaj al țării pentru a reduce răspândirea infecțiilor cu COVID.

Leave a Reply

Your email address will not be published.