CE SALARIU ARE UN ŞOFER PE TIR DIN ROMÂNIA, ÎN 2022? CÂŢI BANI IA LUNAR, DACĂ MERGE PE COMUNITATE

Șoferia a fost și este o meserie bănoasă, dar și obositoare și uneori riscantă. Șoferii de TIR se înumără printre cei mai norocoși atunci când vine vorba de salarizare. Iată cât câștigă un șofer pe TIR în România, dar și ce sume încasează dacă merge pe comunitate!

Salariile șoferilor de TIR sunt cu mult peste media din România.  În ultimii ani această meserie a devenit destul de căutată, iar șoferii care au experiență sunt mai râvniți ca niciodată.

Ce salariu are un şofer pe TIR din România, în 2022?

Potrivit unui studiu, salariul unui șoferii de TIR pornește de la 2.500 de lei net, iar acesta poate crește în funcție de tipul transportului, dar și de experiență. În funcție de experiența la volan, orele de condus și kilometrii parcurși, salariul unui șofer pe TIR poate crește considerabil.

Șoferii care aleg să meargă pe comunitate se pare că au un salariu mult mai mare.Este poate cel mai greu sector în care își desfășoară munca un șofer profesionist.

Potrivit unei platforme de recrutare, salariile pot ajunge până la 4.500 de euro. Candidații trebuie să aibă o experiență de minim 2 ani, disponibilitatea de a se deplasa în străinătate, pe comunitate. Unii dintre angajatori oferă bonusuri motivante, iar de multe ori cazările și mesele zilnice sunt decontate.

Am realizat un top cu țările europene în care șoferii de TIR sunt plătiți cel mai bine:

Elveţia, una dintre cele mai frumoase țări din lume este, de asemenea, una dintre țările care plătesc cel mai bine șoferii de camioane.

Șoferii de TIR din Elveția câștigă în medie 54.000 de euroi anual, adică 4.500 euro lunar și pot ajunge până la 78.000 de dolari în funcție de experiența lor și de distanța pe care o operează.

Norvegia, Șoferii de camioane de aici lucrează 7,5 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și câștigă în medie 49.000 de euro pe an, adică 4.000 de euro pe lună. Dacă sunt dispuși să facă mai multe ore, salariul lor poate ajunge până la 76.000 de euro

Olanda este una dintre cele mai bogate țări din lume și, în ciuda populației sale reduse, a reușit să capete distincția celei de-a 17-a cea mai mare economie din lume. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune țări în care puteți trăi și lucra dacă ești șofer de TIR. Un șofer de camion din Olanda câștigă un salariu mediu de aproape 37.000 de euro, adică 3.000 de euro lunar. În plus, industria trasporturilor este în plină expansiune aici.

Suedia, cu un salariu mediu anual de 28.000 de euro, adică 2.300 de euro pe lună, Suedia are una dintre țările în care șoferii de TIR au cele mai mari salarii din Europa.

Este țara de origine a doi dintre cei mai mari producători de camioane din lume – Volvo și Scania, prin urmare industria este destul de vibrantă aici, iar șoferii de TIR sunt considerați un atu pentru țară.

Regatul Unit salariul mediu al șoferilor de camioane de aici este în jur de 28.500 de euro pe an, adică în jur de 2.300 de euro pe lună. Economia Regatului Unit este una dintre cele mai bune din lume și se reflectă în salariul pe care îl plătesc șoferilor de TIR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.