Compania Moderna anunță că o a treia doză din vaccinul său va fi în curând disponibilă

Moderna a transmis că o a treia doză din serul său anti-COVID-19 va fi disponibilă în toamna acestui an, a afirmat, miercuri directorul general al companiei farmaceutice, Stephane Bancel, informează CNBC.

”Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a declarat Bancel într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”.În urmă cu o lună, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a testat mai multe oferte din partea Moderna, pentru a putea decide dacă folosirea unei a treia doze de vaccin, va crește protecţia imunitară împotrivavirusului SARS Cov-2 și apariției noilor tulpini ale acestuia.

Compania farmaceutică, Moderna dorește să prezinte datele concrete în legăturăă cu o atreia doză din serul său anti-COVID autorităţilor de reglementare în câteva luni, a precizat Bancel, mai spunând că: „ Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă”.

Cât de eficient este vaccinul Moderna împotriva COVID-19?

Directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel a făcut aceste declarații chiar la o zi după ce Moderna a anunţat că vaccinul său ar aveao o eficiență de peste 90%, la doar şase luni după administrarea rapelului.

Însă, a fost dovedit că eficiența serului Moderna a fost de peste 95% contra unor forme grave de boală, în aceeași perioadă de timp, iar acest lucru ar putea face ca Moderna să obţina autorizaţia definitiva din partea autorităţilor, privind oatreia doză de vaccin pentru imunizarea populației.

În SUA, momentan au fost depistate 453 de cazuri de infectări cu tulpina B.1.351 a COVID-19, conform datelor Centrului pentru prevenirea şi Controlul Bolilor.

Noua variantă B.1.351 a viruslui SARS Cov-2 îi îngrijorează mai ales pe specialiștii din domeniul sănătăţii, deoarece a fost dovedit că reduce semnificativ eficiența vaccinurilor împotriva Covid-19.

Stephane Bancel asigură că vaccinurile anti-COVID, anuale vor deveni ceva la nivel comun, adăugând că virusul COVID-19 ”nu va dispărea de pe planetă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.