Cupa Angliei, meci cu spectatori in tribuna ?

Autorităţile engleze vor să relaxeze interdicţia privind accesul la evenimentele sportive şi vor să testeze prezenţa publicului cu ocazia semifinalelor FA Cup de pe Wembley, de la jumătatea lunii aprilie.

Cu ocazia semifinalelor Cupei Angliei, Chelsea-Manchester City, la 17 aprilie şi Leicester – Southampton, la 18 aprilie, programate pe Wembley, autorităţile britanice iau în calcul deschiderea tribunelor pentru suporteri.

La meciuri ar putea asista câte 4.000 de persoane, potrivit Reuters, cu locuri rezervate rezidenţilor locali şi lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

Finala Cupei Ligii din 25 aprilie, programată, tot pe Wembley, între Manchester City şi Tottenham Hotspur, ar fi fost, de asemenea, desemnată drept un eveniment de testare cu un amestec de fani şi rezidenţi locali autorizaţi până la o limită de 8.000 de persoane. La rândul său, Premier League doreşte să permită prezenţa publicului la ultimele două etape din campionat.

„Sperăm că la toate meciurile din ultimele ultimele două etape ale sezonului nostru vom avea până la 10.000 de suporteri”, a precizat Richard Masters într-un comunicat. Revenirea publicului pe stadioane se înscrie în planul guvernului britanic de relaxare a restricțiilor. Redeschiderea parţială a spaţiilor neacoperite, cum ar fi stadioanele, este programată astfel în cadrul etapei a treia, începând din 17 mai, în cazul în care condiţiile sanitare permit.

Ultima etapă din campionatul de fotbal al Angliei este programată pe 23 mai. Richard Masters s-a arătat optimist că, dacă programul de vaccinare decurge normal, în luna august, la deschiderea sezonului viitor, stadioanele vor fi din nou pline.

Leave a Reply

Your email address will not be published.