Guvernul britanic a anunțat actualizarea listei verzi. România va fi pe lista verde incepand cu 4 august!

Românii nu vor mai face izolare la intrare în Anglia, de săptămâna aceasta, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor pe 4 august.

Guvernul britanic a anunțat că este din ce în ce mai sigur că mai multe țări vor deveni verzi la revizuirea aceasta.Pasagerii care provin din țări verzi nu trebuie să se izoleze, iar cei complet vaccinați evită și carantina dacă se întorc dintr-o țară din lista portocalie.

Călătorilor din UE și SUA vor avea posibilitatea să renunțe la izolare atunci când vor ajunge în Marea Britanie săptămâna aceasta.

Ministrul de externe a sugerat că mai multe țări ar putea beneficia în curând de acorduri similare.Nu se va aplica Franței, care rămâne pe lista de supraveghere „portocalie plus”.

S-a declarat că urmează să fie adăugate pe lista verde țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

Totodată, guvernul britanic a anunțat noile reguli de călătorie din România spre Anglia, valabile de astăzi.Iată care sunt schimbările:La sosirea din țări de pe lista portocalie/ amber (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu doua doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua).

Vor fi exceptați de la carantină și copiii minori în vârstă de pana la 18 ani);Să prezinte un test Covid (cu excepția copiilor sub 10 ani); Detalii aici.Să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, formularul de localizare (”Passenger Locator Form”).Să rezerve și să achite costul unui test Covid pe care trebuie să il efectueze în a doua zi de la sosire. (copiii sub 4 ani sunt exceptați).

Cu toate acestea, SUA le interzice încă britanicilor să călătorească din cauza fricii de noi variante.Unii oameni de știință au avertizat că redeschiderea granițelor pentru călătorii riscă să aducă noi variante în Marea Britanie.

Secretarul pentru transporturi, Jim McMahon, a declarat: „Istoria guvernului la frontierele noastre a fost una de nesăbuință și confuzie.„Sunt în pericol să continue acest lucru stabilind schimbări de politică, aplicându-se doar Angliei, fără datele științifice și criteriile de care avem nevoie pentru a ne asigura că nu vedem o altă variantă care să se desfășoare în țară și să afecteze efortul public britanic.

„Vrem să vedem călătoriile internaționale reluate în siguranță. „Miniștrii trebuie să fie clari cu privire la progresele înregistrate în atingerea acordurilor reciproce pentru persoanele care călătoresc în străinătate.„Avem nevoie, de asemenea, de o listă verde și roșie clară și de date de la țară la țară pentru a o susține”

Leave a Reply

Your email address will not be published.