Guvernul britanic anunţă modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă.

Pe fondul lipsei forţei de muncă în câteva sectoare în care lucrau mulţi români, guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de la începutul anului 2022.

Modificările adoptate de Marea Britanie, referitoare la regimul obținerii vizelor de muncă, au un caracter temporar și au intrat în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă în domeniul sănătăţii şi îngrijirii incluzând personalul de îngrijire socială a adulţilor: lucrători îngrijitori, asistenţi îngrijitori şi îngrijitori la domiciliu în Lista ocupaţiilor deficitare, ceea ce prevede posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP, informează vineri Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe site şi pe pagina de Facebook.

De asemenea,autorităţile de la Londra au anunţat extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri până la sfârşitul anului 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să sosească în Regatul Unit o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori).

Marea Britanie vrea să angajeze specialişti în servicii de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu din străinătate pentru a umple golurile cronice de forţă de muncă din acest domeniu, a anunţat Guvernul de la Londra.

Un alt criteriu de eligibilitate este citirea, scrierea și vorbirea limbii engleze, se transmite pe pagina oficială a Guvernului Britanic.

Lucrătorii din acest domeniu vor beneficia de viză temporară de muncă pentru 12 luni şi trebuie să primească un salariu anual de cel puţin 20.480 de lire sterline.

Aceştia vor avea dreptul să aducă în Marea Britanie şi persoane aflate în întreţinere, inclusiv un partener şi copii.

Dacă nu sunteți eligibil pentru o viză de lucrător în domeniul sănătății și îngrijirii,  ați putea fi eligibil pentru un alt tip de viză pentru a lucra în Marea Britanie. Informații despre toate tipurile de viză disponibile pot fi accesate aici. (https://www.gov.uk/health-care-worker-visa)

V-ar putea interesa si : Marea Britanie: Muncitorii români, de neînlocuit. Englezii nu se țin de treabă.

1 thought on “Guvernul britanic anunţă modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.