Guvernul Britanic anunță noi schimbări in regimul de obținere a vizelor ! De când intră in vigoare noile modificări.

Home Office a lansat noua structură actualizată a sistemului de vize, care va intra în vigoare după 6 aprilie 2022 și va include noi rute de obținere a vizelor pentru imigranți, ca și înlocuirea unora existente.

Guvernul a prezentat aceste schimbări ca fiind parte a efortului de a simplifica rutele de imigrare și de a le face mai clare pentru companii și lucrători, scrie National Law Review.

Noua rută Scale-UP permite companiilor cu o creștere anuală a afacerii sau a personalului de cel puțin 20% pe an în ultimii 3 ani (și care au avut cel puțin 10 angajați la începutul celor 3 ani) să angajeze personal calificat din străinătate. Salariul minim cerut este cel mai mare dintre următoarele trei repere: 33.000 de lire pe an, 10,58 lire pe oră sau salariul curent pentru postul oferit în sectorul respectiv de activitate. Solicitanții trebuie să aibă o ofertă de job sponsorizată de o companie care îndeplinește criteriile de mai sus. Scale-Up va începe să funcționeze din 22 august.

Cealaltă rută nouă este HIGH POTENTIAL INDIVIDUAL, descrisă drept „modul de a-i atrage în UK pe cei mai buni în profesia lor”. Solicitanții de viză vor trebui să fi urmat o universitate din străinătate considerată de Home Office drept „top global university”, adică să figureze în top 50 în cel puțin două dintre următoarele clasamente: Times Higher Education World University Rankings, Quacquarelli Symonds World University Rankings sau The Academic Ranking of World Universities. Această rută de vize va începe să funcționeze din 30 mai.

O altă noutate importantă este că STUDENTII INTERNATIONALI care trec la ruta de vize Graduate cât timp se află în UK vor putea să înceapă să lucreze pe un post cu normă întreagă imediat ce fac cerere de trecere la Graduate, fără a mai aștepta răspunsul la cerere. Singura cerință pentru ei este să-și fi încheiat studiile pe care le urmau aici. Viza Graduate este valabilă timp de doi ani, respectiv trei dacă studentul are și un doctorat.

În privința rutei GLOBAL TALENT , noul regim de vize prevede că solicitanții trebuie să fie în stadiile incipiente ale carierei lor, iar dovada talentului lor sau a înzestrărilor lor profesionale excepționale trebuie să se bazeze pe realizări acumulate în cei cinci ani dinainte de momentul când a fost depusă cererea de viză.

Pentru ruta , destinată angajării de lucrători temporari, Home Office specifică acum un singur salariu minim, de 10,10 lire pe oră. În schimb, pentru Skilled Workers, cea mai folosită rută de către angajatorii britanici, au fost introduse doar schimbări minore, care actualizează salariile curente din fiecare sector de activitate vizat de această rută.

De asemenea, noua categorie de vize GLOBAL BUSINESS MOBILITY va înlocui câteva rute existente, cu precădere cele folosite de angajatorii străini. Niciuna dintre vizele din această categorie nu este menită să deschidă calea spre stabilirea în UK, subliniază blogul Free Movement.

Astfel, Senior sau SPECIALIST WORKER , care înlocuiește Intra-Company Transfer, este pentru angajatorii care transferă personal de la filialele din străinătate la cele din UK, iar noul salariu minim pe care trebuie să-l ofere aceștia este de 42.400 de lire. Rutele UK Expansion Worker și Secondment Worker sunt pentru directorii și angajații firmelor străine care au afaceri în UK, în timp ce ruta Service Supplier, pentru angajările sezoniere, înlocuiește anumite capitole din ruta Temporary Work – International Agreement.

Lista tuturor schimbărilor în regimul de vize se găsește aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.