Lista țărilor cu risc epidemiologic actualizată ! Marea Britanie in continuare pe lista roșie !

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Grecia au trecut pe verde.Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat.Lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, a fost actualizată pe 17 iunie. Grecia și Franța au trecut pe lista țărilor verzi, pentru care nu este nevoie de carantină la întoarcerea în România.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie, ceea ce înseamnă că cei care se întorc de acolo vor trebui să stea în carantină. La fel și cei care se întorc din Africa de Sud sau India, dar și turiștii care au ales să-și petreacă vacanța în Maldive, Seychelles sau Costa Rica.

Cei care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Sunt scutite de efecturea carantine persoane care au fost infectate, care sunt vaccinate sau care prezintă un test negativ. 

Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.