Marea Britanie a eliminat Permisul de acces Kent pentru transportatorii străini

Măsurile de gestionare a traficului din Kent vor fi eliminate în această lună, pe măsură ce comerțul revine la valorile normale.

Începând de marți, 20 aprilie, transportatorii străini nu mai au nevoie de Permisul de acces Kent (KAP), pentru a călători între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Decizia de eliminare a Permisul de acces Kent a fost luată, deoarece întârzierile au fost împiedicate grație transportatorilor rutieri care sosesc pregătiți la punctele de frontieră.

Acest lucru se întâmplă deoarece volumele de marfă dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană continuă să funcționeze la valori normale, cele mai recente date arătând o creștere de 46% a exporturilor în luna februarie.

Permisele de acces în Kent au fost esențiale pentru evitarea întârzierilor la frontieră, asigurându-se că șoferii de camion au documentele corecte înainte de a pleca și permițându-le să se deplaseze rapid prin porturile Marii Britanii.

De la implementarea sa, în ianuarie 2021, peste 80% dintre transportatorii care nu sunt din Marea Britanie s-au conformat obligativității KAP, ultimele date arătând că respectarea medie a obligativității KAP este de 86%.

Eliminarea KAP va însemna mai puține documente pentru transportatori, ceea ce va face mai rapidă și mai ușoară trecerea frontierei, sprijinind în continuare fluxul de mărfuri din Marea Britanie în Europa.

Kent Resilience Forum a anunțat, de asemenea, că intenționează să elimine bariera mobilă de pe M20, pe 24 aprilie. Concepute special pentru a permite traficului pe M20 să continue în ambele direcții, bariera și sistemul său de contrasens au fost esențiale pentru a menține drumurile deschise și traficul în mișcare, pe măsură ce transportatorii se adaptau noilor cerințe de frontieră.

Transportatorii vor avea acces permanent la asistență privind cerințele de la frontieră la oricare dintre cele 46 de puncte de informare și consiliere din Marea Britanie, cele mai aglomerate dintre acestea fiind păstrate pe poziție cel puțin până în august 2021.

Până în prezent, punctele de informare s-au dovedit a fi extrem de populare, ajutând peste 200.000 de transportatori să se adapteze noilor cerințe de la frontieră, chiar de la inaugurare în noiembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.