Marea Britanie: Criză de personal în restaurante!

Patronii de pub-uri şi restaurante din Marea Britanie oferă avantaje generoase pentru a-i face pe lucrătorii străini să se întoarcă şi cer guvernului să introducă o „viză de recuperare după coronavirus”.Grupul de restaurante Hawksmoor, care are opt localuri în Marea Britanie, oferă bonusuri de până la 2.000 de lire sterline lucrătorilor care recomandă prieteni la locurile de muncă, în scopul de a suplini lipsa de personal.

„Sectorul ospitalităţii se luptă cu recrutarea în acest moment. Este greu de spus dacă acest lucru se datorează faptului că nu sunt destui oameni datorită faptului că părăsesc ţara sau părăsesc sectorul sau pentru că toată lumea recrutează în acelaşi timp.”, a declarat cofondatorul Hawksmoor, Will Beckett.Lanţurile de puburi „Marston and Mitchells and Butlers” au avertizat săptămâna trecută că le este greu să recruteze muncitori, dând vina pe pandemie şi Brexit pentru situaţia muncitorilor din străinătate care s-au întors acasă.

Lanţul de restaurante Caravan din Londra a trimis prin e-mail, săptămâna trecută, clienţilor să ofere un card cadou de 100 GBP dacă recomandă personal suplinitor.De asemenea, şefii din sectorul ospitalităţii doresc o versiune a vizei folosită în Australia pentru a combate lipsa lucrătorilor şi pentru a menţine lanţurile alimentare şi hotelurile deschise. Deschiderea în masă a sectorului a expus o lipsă de lucrători imigranţi, dintre care mulţi s-au întors în ţările lor la începutul pandemiei.

Aproximativ o treime din personalul restaurantelor provenea din Uniunea Europeană înainte de Brexit o proporţie care creştea la jumătate în Londra, iar mulţi dintre aceştia au plecat.„Guvernul trebuie urgent să revizuiască lista „ocupaţiilor deficitare”. De asemenea, am sugerat o viză de recuperare Coronavirus în stil australian pentru lucrătorii cu calificare mai mică, care nu îndeplinesc sistemul bazat pe puncte, dar care sunt cruciali pentru recuperare”, a declarat la Times Kate Nicholls, director executiv al asociaţiei comerciale UKHospitality.

Temerile legate de scăderea locurilor de muncă în stilul anilor 1980 au fost evitate de schema de şomaj tehnic a cancelarului (ministru de finanţe) Rishi Sunak. Şomajul se ridică la 4,8 la sută, aproximativ 1,7 milioane de persoane, dar acest lucru este cu mult mai mic decât 10 la sută aşteptat odată de Biroul pentru responsabilitate bugetară (OBR).

Cu toate acestea, economiştii consideră că lipsa lucrătorilor este probabil temporară, iar experţii sunt împărţiţi cu privire la faptul dacă va duce la o creştere a salariilor.

Potrivit reprezentanților din zona HoReCa, la acest moment, există un real deficit de chefi, ospătari și barmani pentru o gamă largă de restaurante, de la cele de tip fast-food până la cele de lux, iar oficialii din industrie și firmele de recrutare spun că oamenii cu experiență au plecat în căutarea altor locuri de muncă, transmite Bloomberg.„Pur și simplu nu mai există angajați cu experiență”, spune David Moore, patronul restaurantului Pied a Terre, cel mai vechi restaurant londonez din catalogul Michelin. Potrivit acestuia, industria se confruntă cu un „deficit uriaș și foarte serios de mână de lucru calificată”.

Aceasta este o problemă serioasă pentru economia britanică și una care ar putea amâna revenirea după cea mai gravă recesiune din ultimele decenii sau care ar putea declanșa presiuni inflaționiste care încep deja să îi îngrijoreze pe investitori. Acest trend a început deja să afecteze SUA, determinând lanțuri mari de restaurante, precum McDonald’s Corp. și Chipolte Mexican Grill Inc. să majoreze salariile pentru angajații lor.În Marea Britanie, companiile din domeniul ospitalității se numără printre cele mai grav lovite de restricțiile care au dus la închiderea localurilor și au obligat angajații lor să recurgă la programele guvernamentale de subvenționare a salariilor.

În pofida ajutorului guvernamental, industria a pierdut 330.000 de angajați în perioada pandemiei, susține Kate Nicholls, directorul grupului de lobby UKHospitality. Aproximativ 20% din totalul restaurantelor și 10% din cel al hotelurilor s-au închis definitiv, iar mulți angajați se vor confrunta cu programe de lucru prelungite, salarii reduse și căutarea de lucru în alt sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published.