Marea Britanie: Guvernul din UK anuntă că nu vor mai exista și nu se vor mai impune deloc restricții.

Guvernul de la Londra a respins miercuri apelurile tot mai numeroase pentru a reintroduce restricţiile anti-COVID, cum ar fi măştile în interior, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente. “Vaccinarea rămâne prima linie de apărare”, a transmis ministrul englez al sănătății.

Numărul de cazuri noi înregistrate în Marea Britanie s-a apropiat miercuri de 50.000, pentru a doua oară săptămâna aceasta.

Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia.

Numărul de cazuri noi a ajuns, miercuri, la aproape 50.000, iar ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a estimat că cifra ar putea ajunge la 100.000 de noi infectări. 

O confederaţie de profesionişti din domeniul sănătăţii publice a solicitat măsuri “imediate”, deoarece rata contaminării este una dintre cele mai grave din lume, stârnind temeri legate de supraaglomerarea spitalelor.

Ministrul englez al Sănătății: Vaccinarea, prima linie de apărare.

Ministrul sănătăţii a avertizat în faţa presei că numărul cazurilor “ar putea ajunge la 100.000 pe zi” şi a recunoscut că presiunea creşte asupra spitalelor, cu aproape 1.000 de internări pe zi de pacienţi cu COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

Cu toate acestea, “nu intenţionăm să implementăm planul nostru B”, care prevede o posibilă revenire la purtarea măştii în interior, încurajarea telemuncii sau chiar paşaportul de vaccinare, a spus el.

El a repetat că vaccinarea rămâne “prima linie de apărare”, dând asigurări că guvernul “se pregăteşte pentru toate eventualităţile” şi “nu va ezita să acţioneze” dacă tendinţa devine “nesustenabilă” pentru spitale.

În iulie, guvernul Boris Johnson a ridicat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 din Anglia, după un lockdown lung în iarnă. Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, competente în probleme sanitare, continuă să impună purtarea măştii în interior.

Această politică foarte liberală este una dintre ipotezele prezentate pentru a explica degradarea actuală, care afectează în principal adolescenţii şi tinerii adulţi.

Citate sunt, de asemenea, rata scăzută de vaccinare a minorilor şi campania lentă de administrare a dozei suplimentare pentru persoanele în vârstă, care au primit primele doze foarte devreme şi şi-au văzut imunitatea scăzută.

În situaţia actuală, guvernul intenţionează să accelereze campania de rapel şi să convingă tinerii să se vaccineze.

De altfel, executivul a anunţat miercuri un acord pentru achiziţionarea a mii de doze de noi tratamente antivirale de la laboratoarele Merck şi Pfizer pentru cei mai vulnerabili, a căror aprobare este aşteptată în următoarele săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.