Marea Britanie: Lista verde a tarilor unde poti călători fără a fi nevoie de carantinare!

Britanicii dornici de plajă au primit 12 opțiuni de destinații, inclusiv Portugalia și Australia, după ce Secretarul Transporturilor Grant Shapps a dezvăluit “lista verde “ cu țările unde se poate călători în siguranță.

Dl Shapps a spus la conferința de presă de pe Downing Street că țări precum Portugalia, Gibraltar și Israel vor fi deschise pentru britanici pentru a călători fără a fi nevoie de carantinare, odată ce restricțiile vor fi ridicate pe 17 Mai. Lista completă include Portugalia, inclusiv Azore și Madeira, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Brunei, Islanda, Insulele Feroe, Gibraltar, Insulele Falkland și Israel.Departamentul de Transporturi a avertizat că multe țări de pe lista verde vor continua să impună restricțiile călătorilor britanicii, inclusiv cele de carantinare, și îi îndeamnă pe călători să verifice toate cerințele locale și sfaturile de călătorie înainte de a-și face rezervări în străinătate.

Între timp, Turcia, Maldive și Nepal au fost adăugate pe lista roșie. Secretarul Transporturilor a spus că înlăturarea restricțiilor de călătorie este necesar să fie făcută în mod precaut, adăugând : “ Trebuie să ne asigurăm că țările cu care reluăm legătura sunt sigure”.Rezervările în cele mai populare locuri de vacanță, inclusiv Portugalia și Gibraltar, s-au dublat încă dinainte ca guvernul să publice lista, ca semn că populația este disperată să “evadeze” vara aceasta. Cerințele de carantină și testare pentru coronavirus  pentru cei care sosesc sau se întorc în Anglia după ce vacanțele în afară vor fi permise vor fi bazate pe un sistem nou de tip semafor, iar destinațiile vor încadrate pe listele : verde, amber și roșie.

Pe lângă faptul că nu vor fi nevoiți să efectueze carantină la întoarcere, persoanele care vor reveni dintr-o destinație de pe lista verde vor fi nevoite să facă doar un singur test după sosire.

Pasagerii care revin dintr-o țară de pe lista amber vor trebui să se auto-izoleze pentru cel puțin cinci zile și să facă un minim de două teste. Întoarcerea dintr-o țară de pe lista roșie implică 11 nopți de carantină într-un hotel la prețul de 1,750£ pentru călătorii singuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.