Marea Britanie: Locuitori UK ar putea renunta la măști din vară !

Experții susțin că la vară se va putea merge în spații publice fără mască în UK, dar cu condiția ca oamenii să renunțe la obiceiul de a mai merge la lucru atunci când nu se simt bine, în loc să stea acasă.

Un document publicat vineri de guvern și asumat de grupul SAGE, al experților în sănătate care consiliază guvernul, arată că pentru adulții din UK, majoritatea contactelor cărora le pot transmite virusul sunt asociate cu mersul la serviciu.

Traiectoria epidemiei în următoarele luni va fi deci legată cel mai probabil de amplitudinea cu care vor crește contactele interumane la locul de muncă”, arată SAGE, într-o analiză datată 8 aprilie.

Guvernul nu a recomandat încă angajaților care lucrează de acasă să se întoarcă la locul de muncă în masă, evitând astfel greșeala de anul trecut, când recomandarea de revenire rapidă la lucru după carantină a contribuit la reluarea ciclului infectărilor.

Analiza SAGE susține că populația va fi în măsură să abandoneze purtarea măștilor în cursul verii, din moment ce vaccinurile „vor duce greul” în privința controlului îmbolnăvirilor. Întrebată de ITV despre ce se va întâmpla cu purtarea măștilor în următoarele luni, o sursă din cadrul grupului a spus că vaccinurile sunt atât de eficiente, iar campania de vaccinare merge atât de bine, încât lucrurile se vor întoarce la normal în lunile de vară, după ce cazurile de infectare vor scădea foarte mult în luna mai.

Totuși, sursa a precizat că măștile și posibil și alte măsuri ar putea fi din nou necesare la toamnă și la iarnă, dacă numărul de infectări crește din nou. Deocamdată, consensul în rândul SAGE este că o eventuală creștere a infectărilor va fi mai puțin pronunțată, grație nivelurilor înalte de imunitate atinse de populație pe cale naturală și prin vaccinuri.

Sursa a spus că evoluțiile din toamnă și iarnă vor depinde de comportamentul populației, adică de o bună ventilație în spațiile interioare, de igiena mâinilor și de izolarea imediată la primul simptom de boală în locul tendinței spre „prezenteism” (prezența cu orice preț la locul de muncă, inclusiv când oamenii sunt bolnavi).

A patra fază din procesul de ridicare a restricțiilor în Anglia urmează să aibă loc la 21 iunie cel mai devreme, când vor fi reluate evenimentele cu public numeros, ca festivalurile și meciurile, iar orice limitare referitoare la contactele sociale va ieși din vigoare.

După ce a redeschis magazinele neesențiale și o serie de servicii pentru public, Țara Galilor redeschide luni, 26 aprilie restaurantele, terasele pub-urilor și o serie de atracții în aer liber, de la parcuri tematice la piscine.

În Scoția, de asemenea, intră în vigoare la 26 aprilie următoarea fază de ridicare a restricțiilor, când se redeschid magazinele neesențiale, restaurantele, terasele pub-urilor, muzeele și sălile de sport, iar călătoriile între Scoția, Anglia și Țara Galilor vor putea avea loc fără limitări. În Irlanda de Nord, magazinele neesențiale, restaurantele și terasele pub-urilor se vor deschide la 30 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.