Marea Britanie: Noi vize pentru românii care vor să muncească în Regat !

Guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de la începutul anului 2022.

Guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă în domeniul sănătăţii şi îngrijirii incluzând personalul de îngrijire socială a adulţilor: lucrători îngrijitori, asistenţi îngrijitori şi îngrijitori la domiciliu în Lista ocupaţiilor deficitare, ceea ce prevede posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP, informează vineri Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe site şi pe pagina de Facebook.

Măsura cu caracter temporar va intra în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Pentru a vă califica pentru o viză de lucrător în domeniul sănătății și îngrijirii, trebuie să:

– aveți calificare de medic, asistent medical, profesionist în domeniul sănătății sau profesionist de asistență socială pentru adulți

– lucrați într-un loc de muncă eligibil în domeniul sănătății sau al asistenței sociale

– lucrați pentru un angajator din Marea Britanie care a fost aprobat de Ministerul de Interne

– aveți un „certificat de sponsorizare” de la angajator cu informații despre funcția care vi s-a oferit în Marea Britanie

– să fiți plătit cu salariu minim – suma depinde de tipul de muncă pe care îl desfășurați

De asemenea,autorităţile de la Londra au anunţat extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri până la sfârşitul anului 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să sosească în Regatul Unit o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori).

Un alt criteriu de eligibilitate este citirea, scrierea și vorbirea limbii engleze, se transmite pe pagina oficială a Guvernului Britanic.

Dacă nu sunteți eligibil pentru o viză de lucrător în domeniul sănătății și îngrijirii,  ați putea fi eligibil pentru un alt tip de viză pentru a lucra în Marea Britanie. Informații despre toate tipurile de viză disponibile pot fi accesate aici. (https://www.gov.uk/health-care-worker-visa)

V-ar putea interesa si : Marea Britanie: Muncitorii români, de neînlocuit. Englezii nu se țin de treabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.