Marea Britanie, o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. Calatoriile internationale sunt reluate !

Premierul Boris Johnson al Marii Britanii anunță o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. Se vor redeschide magazinele, sălile de sport, saloanele de coafură şi terasele în aer liber.

Boris Johnson a făcut totuşi şi un apel la prudenţă. „Nu trebuie să fim neglijenţi. Putem vedea situaţiile grave din alte ţări”, a mai spus premierul britanic.

Premierul Boris Johnson spune că totul e posibil acum că numărul infecţiilor COVID a început să scadă, iar vaccinările au prins elan.

Boris Johnson spune că viaţa se va apropia de normalitate în iunie în Regatul Unit.

„Datorită efortului vostru putem redeschide magazine, săli de sport, grădini zoo, campinguri, saloane de coafor şi terase”, a spus premierul Boris Johnson. A adăgat că şi el va merge luni într-un pub.

„Voi ridica o halbă de bere, în mod prudent, dar ireversibil”, a spus Johnson, făcând aluzie la modul în care autorităţile britanice speră să funcţioneze relaxarea treptată a restricţiilor.

Presa din Marea Britanie scrie că rezervările pentru terase au ajuns la un nivel fără precedent.

Strategia de redeschidere pentru perioada următoare în Regatul Unit include accesul limitat pe stadioane și, eventual, concerte.

Marea Britanie a stabilit o dată provizorie pentru 17 mai pentru relansarea călătoriilor în străinătate, interzisă în prezent, cu excepția a câteva motive permise. Acest lucru a creat o cerere masivă pentru vacanțele de vară în străinătate.

Destinațiile de călătorie vor fi clasificate pe culori: verde, galben sau roșu, în funcție de riscul de virus, au anunţat autorităţile, iar guvernul va oferi în scurt timp mai multe detalii.

„Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea țării noastre … cât mai sigur posibil”, a spus premierul Boris Johnson.

Guvernul a anunţat că noul sistem va contribui la asigurarea progresului vaccinării în Marea Britanie și nu va pune în pericol călătorii. Oamenii care se îndreaptă către țările marcate cu verde, adică risc scăzut de infecţie, vor face pur și simplu un test înainte și după călătorie, a spus guvernul.

Persoanele care vor merge în țări marcate cu galben sau roşu, vor trebui să se autoizoleze sau să se pună în carantină la întoarcere.

Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că, pe măsură ce cazurile cresc pe continentul european, Marea Britanie ar trebui să fie „foarte atentă”, deoarece a luat în considerare restricții suplimentare.

„Unul dintre lucrurile pe care nu vrem să le vedem – și exact așa cum programul de vaccinare funcționează atât de bine – este importarea de noi variante ale virusului la noi în țară”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.