Marea Britanie: Portugalia deschide granitele turistilor din UK incepand cu 17 mai ca urmare a relaxarii restrictiilor de calatorie !

Ministrul afacerilor externe de la Lisabona, Augusto Santos Silva, a declarat că Portugalia “așteaptă cu nerăbdare să primească toți călătorii din Marea Britanie”. Toți turiștii care călătoresc din Regatul Unit și vor să vină în Portugalia trebuie să ofere un test PCR negativ pentru Coronavirus efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, începând cu 17 mai.Restricțiile de călătorie existente privind călătoriile de agrement în străinătate din Marea Britanie se vor încheia duminică.

Decizia Portugaliei pune capăt incertitudinii anterioare cu privire la faptul dacă turiștii din Regatul Unit vor fi lăsați să intre în această țară după ce guvernul de la Lisabona a declarat “o stare de calamitate”.Portugalia a fost adăugată săptămâna trecută pe lista verde a destinațiilor de vacanță din Marea Britanie pentru călătorii fără carantină, permițând britanicilor să viziteze țara începând cu 17 mai, fără a fi nevoie să facă carantină la întoarcerea în Marea Britanie.

Cu toate acestea, guvernul de la Lisabona anunțase anterior că va continua să adere la interdicția impusă de Uniunea Europeană de a călători neesențial din state non-UE.Situația neclară a pus la îndoială călătoria a 12.000 de fani britanici de fotbal la Porto pentru finala Ligii Campionilor dintre Chelsea și Manchester City din 29 mai, meci mutat de la Istanbul după ce Turcia a fost adăugată pe lista roșie a Angliei.

Turiștii britanici – preponderenți în sud:Anunțul guvernului de la Lisabona a venit ca o ușurare pentru companiile din sectorul turismului, care au raportat o cerere uriașă de vacanțe în Portugalia, după publicarea listei verzi de către guvern.EasyJet a anunțat joi că a adăugat 105.000 de locuri suplimentare pentru zborurile către destinații din lista verde înaintea sezonului de vacanță de vară, inclusiv 25.000 pentru zborurile către Portugalia.

Între timp, Tui, cea mai mare companie de turism din Marea Britanie, a declarat că va redistribui avioane pe distanțe lungi pentru a satisface cererea de călătorii în Portugalia în lunile următoare.“După luni de zile în care majoritatea hotelurilor și restaurantelor au fost închise, iar turismul, principalul motor al economiei portugheze, a stagnat, redeschiderea coridorului aerian între Marea Britanie si Portugalia este așteptată cu entuziasm de operatorii turistici. Piața britanică este preponderentă mai ales în sudul însorit, în Algarve, unde revenirea turiștilor poate însemna salvarea a mii de locuri de muncă.”

Începând de luni, Regia Autonomă Madeira se pregătește să întâmpine cu brațele deschise un nou val de turiști care vor călători dinspre Regatul Unit. Insula din Atlantic este una dintre destinațiile cele mai sigure din Europa de la începutul pandemiei. Autoritățile locale oferă teste Coronavirus gratuite pe aeroport cu rezultat în 24 de ore. Reîntoarcerea turiștilor din UK pe insulă va însemna o dinamizarea rapidă a economiei locale.” a spus la G4Media Nicu Precup care locuiește și lucrează în insulă.

Masuri de protectie impotriva infectarii cu virusul Covid-19 pe o plaja din Skiathos, Grecia, luni, 6 iulie 2020. Inquam Photos / Ilona Andrei

Într-un an obișnuit, turiștii proveniți din Marea Britanie reprezintă aproximativ 49% din sosirile internaționale pe aeroportul Faro, care deservește Algarve. În 2019 3,3 milioane de rezidenți UK au vizitat Portugalia, potrivit site-ului www.statista.com.

sursa:g4media

Leave a Reply

Your email address will not be published.