Marea Britanie: Premierul Boris Johnson anunță o creștere a impozitelor cu 1,25% !

Boris Johnson a confirmat că asigurările naționale vor crește cu 1,25% pentru a acoperi costurile reformării sistemului de asistență socială „defect” al Regatului Unit, adăugând „cu cât câștigi mai mult, cu atât vei plăti mai mult”..

Prim-ministrul și-a expus marți planurile de revizuire a sistemului de asistență socială al Regatului Unit în Comune, la scurt timp după ce Cabinetul a dat undă verde planurilor sale de rupere a manifestelor.

Johnson spune că majorarea va crește cu aproape 36 miliarde de lire sterline bugetul în următorii trei ani.De asemenea, el a anunțat că nimeni nu va trebui să plătească mai mult de 86 de mii de lire sterline pentru îngrijire pe tot parcursul vieții.

Taxa de 1,25% pentru sănătate și asistență socială va fi introdusă în aprilie 2022, pe baza creșterii asigurărilor naționale, a anunțat premierul.Din 2023, adulții cu vârsta de muncă peste vârsta de pensie de stat vor contribui, de asemenea, cu 1,25%. „Dacă câștigi mai mult plătești mai mult”, a spus premierul.

Deci, dacă câștigați 24.100 GBP, veți contribui 180 GBP pe an. Dacă câștigați 67.100 GBP, veți contribui cu 715 GBP pe an. Cel mai mare câștig de 14% va plăti aproximativ jumătate din venituri.

Înseamnă că din aprilie, lucrătorul mediu va avea cu aproximativ 20 de lire sterline mai puțin în salariul lunar.Premierul recunoaște că merge împotriva a ceea ce a promis inițial, dar dă vina pe coronavirus.

Primul ministru Boris Johnson s-a confruntat cu o rebeliune din partea propriilor săi parlamentari atunci când a prezentat propunerile către Camera Comunelor, nu în ultimul rând pentru că încalcă o promisiune făcută în manifestul său.

Fostul ministru și lider al grupului de cercetare nordic al deputaților conservatori, Jake Berry, a declarat că nu este „rezonabil” ca oamenii muncii din circumscripția sa din Lancashire „să plătească impozite pentru a sprijini oamenii să își păstreze casele în alte părți ale țării unde prețurile locuințelor pot fi mult mai mari ”.

Un alt fost ministru, Sir John Redwood, a numit „stupidă” majorarea planificată a impozitelor și a spus că are mai mult sens ca persoanele în vârstă să își vândă fostele case pentru a plăti costuri dacă intră în îngrijiri rezidențiale permanente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.