Marea Britanie: Sfarsitul pandemiei de Covid ar putea fi la doar câteva săptămâni distanță!

Marea Britanie ar putea fi la doar câteva săptămâni distanță de a declara „pandemia s-a încheiat”, a declarat astăzi un om de știință de top, pe fondul optimismului în creștere cu privire la varianta indiană a virusului și la redeschiderea completă planificată a economiei pe 21 iunie.

Profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a dezvăluit că datele viitoare sunt stabilite pentru a arăta că vaccinurile Covid au și mai mult succes în a ține oamenii în afara spitalului decât în prevenirea transmiterii virusului.„Ceea ce am văzut până acum în pandemie este că protecția vaccinurilor împotriva spitalizării și decesului este mult, mult mai mare decât protecția împotriva infecțiilor ușoare, ceea ce detectează aceste teste”, a spus el.

Cercetătorii ar putea să confirme ipoteza Profesorului în „câteva săptămâni”, ceea ce înseamnă că pandemia de coronavirus ar putea fi declarată învinsă.„Dacă generația actuală de vaccinuri este capabilă să oprească nevoia oamenilor de a se interna în spital … atunci pandemia s-a încheiat, pentru că putem trăi cu virusul”, a declarat biologul pentru programul Today de la BBC.

Va trebui să trăim cu virusul, într-un fel sau altul, dar nu contează dacă majoritatea oamenilor sunt tratați în afara spitalului, deoarece atunci NHS poate continua să funcționeze și viața va reveni la normal. Avem nevoie doar de puțin mai mult timp pentru a avea certitudine în acest sens. ”

Anglia nu a înregistrat niciun deces generat de COVID-19 în cea mai recentă actualizare zilnică, rezultat ce subliniază eficienţa programului britanic de vaccinare în ceea ce priveşte combaterea bolii, transmite Bloomberg.Compania de vaccinare îi permite acum Angliei să îşi redeschidă economia, următoarele măsuri de relaxare permiţându-le oamenilor să se întâlnească în interiorul puburilor, restaurantelor şi cinematografelor.

Banca Angliei crede că producţia economică a Regatului Unit va recupera pierderile create de pandemie până la sfârşitul lui 2021, în contextul în care oamenii plănuiesc să cheltuie o parte din economiile pe care le-au acumulat în timpul perioadelor de carantină.

Conform Worldometers, Marea Britanie a raportat până acum 4.437.217 de cazuri de coronavirus şi 127.609 decese, însă autorităţile au administrat peste 53 de milioane de vaccinuri, suficient pentru a acoperi cu prima doză 53% din populaţia Regatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.