Marea Britanie vrea să renunțe la carantină pentru toți străinii vaccinați care intră în țară

Marea Britanie ar putea să elimine carantina pentru toate persoanele care sosesc din alte țări și care sunt complet vaccinate, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Grant Shapps. În urmă cu o zi, oficialii anunțau că cetățenii englezi care sunt imunizați cu schemă completă nu trebuie să mai intre în izolare la întoarcerea acasă, relatează Reuters.

“Vrem să putem face asta pentru oameni. Lucrăm activ în acest sens”, a declarat Shapps pentru Sky News. Acesta a precizat că va oferi mai multe amănunte în următoarea perioadă. 

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că autoritățile engleze vor recunoaște doar vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt mult mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.”E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai precizat ministrul.

Pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de de luni, 19 iulie.

Numărul de infectări cu COVID-19 a explodat în mai multe țări din lume. În Marea Britanie cazurile au crescut de patru ori de la începutul lunii iunie, arată un amplu studiu realizat cu doar doua săptămâni înainte ca guvernul de la Londra să redeschidă complet economia țării, relatează Reuters. Recent, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie. Infectările au explodat și în Brazilia și Australia, iar creșterea este pusă pe seama tulpinii Delta, mult mai contagioasă.

Potrivit studiului britanic, realizat de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, pe măsură ce un nou val alimentat de varianta coronavirusului Delta accelerează ritmul infectărilor. 

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 47.000 de persoane, care au fost testate în perioada 24 iunie – 5 iulie. S-a constatat că prevalența la nivel național a fost de 0,59% în luna iunie, comparativ cu 0,15% în luna mai.

Cercetarea a arătat că ratele infectării cu Covid au fost de trei ori mai mici la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate. De asemenea, femeile au fost cu 30% mai puțin predispuse la teste pozitive decât bărbații, mai arată studiul britanic.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile britanice au raportat 32.548 de cazuri de Covid-19. În ultimele şapte zile au fost înregistrate 192.902 cazuri, o creştere cu 43% (57.828 de cazuri) faţă de săptămâna anterioară. Autoritățile sanitare de la Londra au anunțat miercuri, 7 iulie, și 33 de decese asociate, la persoane care au fost testate pozitiv în ultimele 28 de zile.

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că s-ar putea înregistra până la 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus, după ce vor fi ridicate majoritatea restricţiilor în Anglia, în decursul lunii iulie. Ministrul a subliniat, însă, că, de această dată, numărul persoanelor care vor deceda sau vor ajunge la spital din cauza COVID-19 va fi mult mai mic, datorită programului eficient de vaccinare al Marii Britanii, relatează BBC. 

Avertismentul ministrului britanic al Sănătății vine după ce luni, pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.