„Marea relaxare” din Marea Britanie. Pub-urile s-au umplut, iar la magazine au fost cozi de sute de oameni

Restricțiile anti-COVID au fost relaxate în Marea Britanie, după 4 luni. Astăzi s-au deschis barurile, pub-urile, saloanele de înfrumusețare și sălile de sport în Anglia. Mai multe restricții au fost relaxate și în Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

Primii clienți au apărut încă de la miezul nopții, iar în fața multor localuri și magazine s-au format cozi de sute de oameni.

Premierul Boris Johnson, care promisese că vă sărbători relaxarea într-un pub, la o halbă de bere, a amânat momentul din cauza morții prințului Philip. El a decis însă să se tundă.

Decizia redeschiderii vine în contextul în care campania intensă de vaccinare a dus la o scădere importantă a infectărilor, iar regatul va ajunge curând la imunitate colectivă.

London, UK. Drinkers sit at the side of Camden lock at the end of the UK’s third national lockdown. Lockdown restrictions easing, London, UK – 12 Apr 2021,Image: 604975081, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Am marea plăcere să vă anunț că Greyhound Inn din Warslow s-a redeschis! Iată! Oriunde vă aflați astăzi, orice ați face și cel mai important, indiferent cu cine sunteți, sperăm să aveți parte de viață socială”, a spus proprietarul unui local.

„Fetelor, iată cum arată un pahar cu bere! Pahare adevărate!” – așa și-a întâmpinat o chelneriță clientele într-un pub.

Oamenii care au mers astăzi prin magazinele cu produse neesențiale spun că s-au saturat să-și facă doar online cumpărăturile și că nu se tem de aglomerație.

„N-am mai stat la coadă la magazin până acum”, spune o femeie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.