Ministrul englez al sănătăţii stârneşte furie în Marea Britanie, după ce a îndemnat oamenii să nu se ferească de Covid

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a stârnit furie în opinia publică după ce a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 şi “să înveţe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el”, relatează Reuters.Javid, care l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcţia de ministru al sănătăţii luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile COVID sărutând o asistentă în biroul său, şi-a început activitatea îndemnând oamenii să înveţe să trăiască cu virusul.

Marea Britanie, care are unul dintre cele mai ridicate cifre oficiale ale deceselor cauzate de COVID, şi-a schimbat strategia de combatere a coronavirusului, trecând de la utilizarea restricţiilor pentru a limita răspândirea acestuia la deschiderea societăţii în speranţa că vaccinurile vor proteja majoritatea oamenilor de forme grave ale bolii.

Cazurile sunt numeroase, dar şi utilizarea vaccinurilor COVID-19 este la fel, iar oficialii susţin că această schimbare este necesară pentru a ajuta afacerile din sectoare precum cel hotelier şi economia de noapte.Scriind pe Twitter, Javid a declarat sâmbătă că şi-a revenit după ce a fost testat pozitiv pentru COVID, după ce se vaccinase cu două doze. ”Simptomele au fost foarte uşoare, mulţumită vaccinurilor uimitoare”, a spus el.

”Vă rog – dacă nu aţi făcut-o încă – faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el”, a adăugat ministrul, notează Reuters, citat de Agerpres.

”127.000 de persoane au murit din cauza acestui virus, dintre care zeci de mii ar fi încă aici dacă nu ar fi fost eşecurile catastrofale ale guvernului dumneavoastră”, a scris ea pe Twitter.”Deci cum îndrăzniţi să denigraţi oamenii pentru că încearcă să se menţină în siguranţă pe ei şi familiile lor”.

Aproape toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită ”Ziua libertăţii” în pofida unei creşteri a numărului de cazuri de Covid-19, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă.Începând de la miezul nopţii, în Anglia sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

sursa: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published.