Premierul Boris Johnson ridică și ultimele restricții rămase in Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a spus luni că  scoate și ultimele restricții domestice pentru coronavirus din UK, inclusiv cerința ca oamenii care au Covid-19 să se auto-izoleze, chiar și când a recunoscut potențialul apariției de variante noi și mai letale ale virusului.

Johnson le-a spus celor care fac legile în House of Commons  că țara face ‘ mutarea de la restricțiile guvernamentale la responsabilitatea personală ‘ ca parte a unui plan de a trata Covid-19 ca orice altă boală transmisibilă precum gripa.

‘Avem acum suficiente niveluri de imunitate pentru a finaliza  tranziția de la protejarea oamenilor prin intervenii ale guvernului la bazarea pe vaccinuri și tratamente ca primă linie de apărare ’, a spus Johnson.

Johnson a confirmat că auto-izolarea obligatorie pentru persoanele cu Covid-19 se termina începând de Joi, iar urmărirea de rutină a contactelor persoanelor infectate se va sfârși.

Oamenii vor fi în continuare sfătuiți să stea acasă dacă sunt bolnavi – dar nu vor mai primi susținerea financiară introdusă pe durata pandemiei pentru cei care lipsesc de la muncă.

Multe persoane care consideră că au Covid-19 ar putea să nu afle niciodată în mod cert asta. Începând cu 1 Aprilie, testele de laborator PCR vor fi disponibile în mod gratuit doar oamenilor în vârstă și celor cu imunitatea compromisă.

Guvernul va înceta și să ofere publicului teste rapide gratuite, deși ele vor fi disponibile în privat contra cost, așa cum este cazul în multe țări.

Totuși guvernul a insistat că pandemia nu s-a terminat și virusul încă poate crea surprize neplăcute.

Johnson a spus că oamenii de știință sunt ‘ siguri că vor exista noi variante și este foarte posibil ca acestea să fie mai rele decât Omicron-ul ’, tulpina dominantă actuală ’.

Johnson a spus că faptul că Regina Elisabeta II a fost testată pozitiv pentru Covid-19 Duminică este ‘ un reminder că virusul nu a dispărut ‘.

Palatul Buckingham  a spus că monarhul de 95 de ani are simptome ușoare, ca de răceală și își continuă îndatoririle ușoare în timp ce va urma toate regulile guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.