Recompense pentru tinerii care se vaccinează în UK. «Profitaţi de reduceri», este îndemnul ministrului Sănătăţii

Marea Britanie îi răsplăteşte pe tinerii care se vaccinează. Reduceri la platformele de livrare de mâncare la domiciliu sau la taxi sunt doar câteva dintre recompensele oferite cu scopul de a promova vaccinarea în rândul tinerilor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, scrie Hotnews.

Într-un comunicat, Javid le-a îndemnat pe persoanele cu vârste între 18 şi 29 de ani, mai reticente să se vaccineze comparativ cu restul populaţiei adulte, „să profite de aceste reduceri” şi le-a amintit că vaccinul anti-Covid nu-i protejează doar pe ei şi pe apropiaţii lor, ci va permite „să putem face multe dintre lucrurile de care ne este dor”, relatează EFE și Agerpres.

Potrivit comunicatului, aplicaţii de taxi precum Uber şi Bolt vor oferi discounturi la servicii şi inclusiv o cursă gratis la centrele de vaccinare, iar tinerii îşi vor putea cumpăra mâncare la preţ redus de pe platforme precum Deliveroo, Uber Eats sau Pizza Pilgrim.

Ministerul Sănătăţii de la Londra, care a amenajat puncte de vaccinare pentru tineri în galerii de artă şi centre comerciale, a menţionat că în următoarele zile vor fi anunţate noi facilităţi, care ar putea include reduceri la restaurante sau bilete mai ieftine la cinematografe sau la festivalurile de muzică.

Potrivit datelor valabile până la 30 iulie, circa 67% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, faţă de 88,5% din totalul populaţiei adulte (circa 46,8 milioane de oameni). Circa 72,1% din adulţi – 38,12 milioane – au făcut schema completă de vaccinare.

V-aţi vaccinat în România? Cum obţineţi paşaportul Covid, recomandări pentru românii din UK. Paşaportul Covid, denumit oficial certificatul digital european, a intrat oficial în vigoare în România de la 1 iulie şi are obiectivul de a relansa călătoriile în interiorul Uniunii Europene.

Documentul este necesar în acest moment persoanelor care călătoresc în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia. De asemenea, Elveția, San Marino și Vatican sunt pregătite din punct de vedere tehnic pentru intrarea în vigoare a acestui certificat.

Cu acest document titularul atestă dacă a fost vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat negativ pentru COVID-19 sau dacă a trecut recent prin această boală şi poate astfel să fie considerat imunizat. Vaccinurile acceptate pentru paşaportul Covid sunt cele autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), şi anume Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson. Dar statele membre pot accepta şi alte vaccinuri, cum este cazul Ungariei, care foloseşte de asemenea vaccinul rusesc Sputnik.

Este valabil 12 luni şi conţine un cod QR şi o semnătură electronică ce atestă autenticitatea sa. Poate fi prezentat autorităţilor în varianta digitală pe smartphone sau imprimat.

În baza acestui certificat titularul său este scutit de carantină sau de testare suplimentară la sosirea într-un stat din UE, dar chiar şi aşa statele membre pot reintroduce astfel de restricţii în cazul celor sosiţi din alte state membre sau regiuni ale acestora unde situaţia epidemiologică s-a deteriorat, adică unde se înregistrează o creştere a numărului infectărilor sau răspândirea unor variante mai contagioase ale coronavirusului, cum ar fi de exemplu cazul variantei Delta a coronavirusului.

Pentru persoanele care s-au vaccinat în România, paşaportul Covid pote fi obţinut accesând platforma https://certificat-covid.gov.ro.

sursa: ziarulromanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.