Restricții de călătorie. Ce trebuie să faci dacă vei călători Marea Britanie !

BIARRITZ, FRANCE - AUGUST 24: British Prime Minister Boris Johnson disembarks a plane as he arrives as Biarritz Pays Basque Airport for the G7 summit on August 24, 2019 in Biarritz, France. The French southwestern seaside resort of Biarritz is hosting the 45th G7 summit from August 24 to 26. High on the agenda will be the climate emergency, the US-China trade war, Britain's departure from the EU, and emergency talks on the Amazon wildfire crisis. (Photo by Dylan Martinez - Pool/Getty Images)

Toți pasagerii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor înainte de a se îmbarca în transportul către Marea Britanie.  Este indicat, dacă este posibil, să îl completați cu una sau două zile înainte de călătorie, decât la aeroport. Recent, unii călători au raportat erori și blocări ale formularului.

Care sunt regulile pentru călătorii vaccinați: de la ora 4:00 vineri, 11 februarie, călătorii complet vaccinați nu mai sunt obligați să efectueze niciun test Covid pentru a intra în Marea Britanie. De asemenea nu este necesară o vaccinare de rapel pentru a fi considerat „complet vaccinat”.

Cu toate acestea, călătorii nevaccinați care merg în Marea Britanie trebuie să prezinte un test Covid negativ înainte de plecare. Trebuie, de asemenea, să rezerve și să plătească pentru ca un test suplimentar să fie finalizat în ziua a 2-a a șederii lor în Marea Britanie sau înainte. Testul trebuie achiziționat înainte de plecare și se va face chiar dacă stați în Marea Britanie pentru mai puțin de două zile.

Ofițerii de frontieră din Marea Britanie vor recunoaște dovada vaccinării furnizată de Certificatul UE Covid al Germaniei. Pentru Marea Britanie „complet vaccinat” înseamnă 14 zile după doza finală de la un vaccin aprobat de EMA/FDA sau elvețian (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson).

După o perioadă de confuzie, guvernul Marii Britanii spune că va accepta doze mixte administrate în UE (ex. o doză de AstraZeneca și una de Pfizer). Cu toate acestea, persoanele care au primit doar o singură doză după ce s-au recuperat anterior de Covid – ceea ce este o practică standard în Germania și în multe alte țări europene – nu sunt acceptate ca vaccinate de Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că urmează să anuleze regulile de izolare până la sfârșitul lunii februarie.

Regulile ar trebui să se încheie pe 24 martie, dar premierul a declarat că vrea să anticipeze data de încheiere, acestea urmând să fie eliminate la sfărșitul lunii februarie.

În conformitate cu restricțiile actuale, persoanele din Anglia care dezvoltă simptome sau sunt testate pozitiv trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile sau 5 zile, după două teste negative de flux lateral.

Măștile de protecție sunt încă necesare în spitale, cabinete medicale și farmacii, în timp ce unele autorități locale au încurajat acoperirea feței în zonele comune ale școlilor.

Declarația făcută de premierul Boris Johnson vine după ce datele recente au arătat o scădere de la săptămână la săptămână a numărului rezultatelor pozitive în Marea Britanie, conform Oficiului Național de Statistică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.