Români din Marea Britanie țepuiți cu peste 300 de lire fiecare. Poliția britanică și Ambasada au intrat pe fir

În ultimele luni, autoritățile britanice au observat muncitori români care sunt exploatați și păcăliși. Românii ajung în Marea Britanie și constată că ceea ce li se spusese că sunt contracte de muncă sunt falsuri, iar companiile nu așteaptă să îi angajeze.

Muncitorii din România au ajuns să fie exploatați de cei care promit locuri de muncă ce nu există în Marea Britanie.

Inspecția Muncii din Marea Britanie transmite faptul că mai mulți cetățeni români au plătit peste 300 de lire sterline pentru promisiunea unui contract la mari companii britanice.

Victimele trimit bani prin servicii de curierat în Marea Britanie, însă atunci când ajung aici își dau seama că au fost păcăliți.

Ofițerul principal al Inspecției Muncii din Marea Britanie, Jenni Baines, a declarat: „Am văzut că mulți cetățeni români sunt exploatați în acest fel în Marea Britanie.

Oamenii trimit bani cu bună-credință și cred că se îndreaptă spre Marea Britanie pentru a începe o nouă slujbă, dar află că totul este o minciună doar după ce este prea târziu.”

„Se trezesc într-o țară necunoscută, cu bani puțini și fără posibilitatea de întoarcere acasă. Se află într-o poziție extrem de vulnerabilă și ar putea fi exploatați în continuare de grupurile de criminalitate organizată”, a continuat ofițerul.

„Muncitorii nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un contract de muncă. Cei care exploatează lucrătorii au adesea legături cu criminalitatea organizată; nu le pasă de bunăstarea victimelor și sunt interesați doar să câștige bani abuzând munca lor.

Îi îndemn pe oameni să nu-și părăsească niciodată țara de origine fără a verifica mai întâi oportunitatea de muncă și să-și cunoască drepturile, deoarece lucrătorii sunt protejați prin lege în Marea Britanie”, a mai spus Jenni Baines.

Muncitorilor români li se amintește faptul că nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un loc de muncă în Marea Britanie și oricine acceptă să lucreze în Marea Britanie ar trebui să verifice contractul pe care l-a primit înainte de a părăsi România.

Anunțurile postate adesea pe rețelele de socializare, promit locuri de muncă bune, cazare și un salariu atractiv. Dar, din păcate, realitatea poate fi total diferită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.