România U21 eliminată de la EURO 2021 !

România U21 a remizat cu Germania U21, scor 0-0, în ultimul meci din grupele Campionatului European din Ungaria și Slovenia. Din păcate, egalul n-a fost de ajuns pentru naționala noastră, care a fost eliminată, după ce Olanda U21 a umilit Ungaria U21, 6-1. Băieții noștri au terminat pe locul 3, cu 5 puncte, la fel ca Germania, care a avut însă un golaveraj mai bun și a mers mai departe alături de Olanda.

Naționala lui Adrian Mutu a început timid ultima partidă de pe Bozsik Arena, din Budapesta, dar putea profita de o eroare a nemților în minutul 5. Vlădoiu a scăpat pe dreapta pe contraatac, a ajuns cu mingea în apropierea careului și a centrat până la Mățan, care a reluat la colțul lung, dar balonul a lovit bara.

Din acel moment, nemții au ieșit la joc, iar în minutul 10 posesia arăta înfiorător: 27% posesie pentru România, în timp ce Germania avea 73%.

La mijlocul primei reprize, trupa lui Stefan Kuntz a cerut penalty, dar reluările au arătat că decizia arbitrului de a lăsa jocul să meargă a fost bună. Imediat la următoarea fază, Pașcanu (24) a scos magistral de pe linia porții un șut al lui Klimowicz. Același Pașcanu a avut o intervenție perfectă și în finalul reprizei, când s-a opus unui balon care trebuia să ajungă la Berisha aflat singur cu Vlad.

Mutu a încercat să schimbe la pauză pentru un joc mai ofensiv și l-a introdus pe Andrei Ciobanu în locul lui Cătălin Itu, care avea și un cartonaș galben. Apoi l-a băgat în teren și pe Moruțan în locul lui Marco Dulca.

Debut pentru Drăgușin și penalty ratat pentru Germania!

Alexandru Pașcanu a acuzat probleme musculare în minutul 62 și a fost înlocuit cu Radu Drăgușin aflat la debutul pentru naționala U21. Opt minute mai târziu, Oaidă a atins cu mâna mingea în careu și arbitrul a arătat punctul cu var, dar l-a scutit pe român de eliminare, el mai având un „galben”.

Lukas Nmecha a luat mingea, dar Vlad a reușit să-l hipnotizeze și neamțul a trimis balonul în stâlpul din stânga portarului de la FCSB.

Cu 14 minute înainte de final, Mutu a sesizat că Adrian Petre nu e tocmai în cea mai bună formă și l-a înlocuit cu Octavian Popescu. Băieții noștri au fost mai prezenți în atac, dar problema a fost de fiecare dată în apropierea careului advers.

Germanii au apărut din nou în atac în ultimul minut, când Pieper a trimis cu capul direct în bara transversală a lui Vlad, însă și de data asta am scăpat cu fața curată.

FINAL: România U21 – Germania U21 0-0

Leave a Reply

Your email address will not be published.