Transportatori: Controale tehnice in derulare zona Tirol.

În 2021, vor fi cu 28% mai multe zile de controale tehnice a camioanelor, comparativ cu anul trecut.

Tranzitul camioanelor din regiunea Tirol va fi supus unor controale tehnice și mai intense, în partea a doua a acestui an.

Pentru 2021, autoritățile austriece au anunțat 32 de zile suplimentare de controale tehnice cu unități mobile, pe toate rutele importante de tranzit a camioanelor din Alpi. Anul trecut, au fost 114 zile de controale tehnice cu unități mobile, iar anul acesta sunt programate 146 de zile de control.

Scopul acestor unități mobile (TUK) este de a depista camioanele cu probleme tehnice care circulă pe rutele din regiune.

De asemenea, vor fi verificate și repsectarea timpilor de condus și odihnă, dar și respectarea maselor maxime admise și documente de transport. Costurile pentru cele 32 de zile de control se ridică la suma de 43.200 de euro și vor fi suportate în totalitate din bugetul landului Tirol.

Decizia autorităților vine după ce statisticile pentru luna decembrie 2020 arată o creștere cu 10% a traficului greu, la peste 184.000 de camioane, pe rutele de tranzit din Tirol. În total, pe coridorul Inntal au circulat în 2020 aproximativ 2,31 de milioane de camioane.

Acțiunile de control din punctele Radfeld, Kundl și Brenner se derulează și cu susținerea ASFINAG, operatorul autostrăzilor din Austria punând la dispoziție unitățile mobile din dotarea proprie.

Unitățile ASFINAG au controlat, anul trecut, 20% din numărul de camioane verificate de unitățile mobile pe autostrăzile din regiunea Tirol.

Separat de controalele intetite trebuie sa aveti grija si la interdictiile specifice de vara :

– interdicții specifice de vară (calendarul acestora va fi publicat la începutul lunii martie; revenim cu informații actualizate atunci).

Interdicțiile sunt în vigoare pe toate autostrăzile și drumurile naționale; sunt exceptate cursele efectuate ca parte a transportului combinat pe o rază de 65 km de la următoarele puncte de încărcare: Brennersee, Graz-Ostbahnhof, Salzburg-Hauptbahnhof, Wels-Verschiebebahnhof, Villach- Fürnitz, Wien-Südbahnhof, Wien-Nordwestbahnhof, Wörg, Hall in Tirol CCT, Bludenz CCT, Wolfurt CCT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.