Transportatorii români, protest împotriva reîncadrării retroactive a diurnelor !

Transportatorii români anunță începerea unor acțiuni de protest în vederea stopării controalelor ANAF pe tema reîncadrării retroactive a diurnelor ca venit salarial.Asociațiile patronale UNTRR, APTE2002, Apulum Alba Iulia, ATM Bucovina, ARTRI, COTAR și FORT anunță începerea unor acțiuni de protest cu începere de vineri (18 iunie), între orele 14:00 – 17:00, împotriva reîncadrării retroactive a diurnelor ca venit salarial.

Potrivit organizatorilor, camioanele vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din țară. De asemenea, revendicările asociațiilor de transport sunt susținute și de Sindicatul Șoferilor Solidaritatea Drumuri Bune din Sibiu.

Printre revendicările transportatorilor se numără: 1)Stoparea controalelor ANAF pe tema reîncadrării retroactive (din 2015 până în prezent) a diurnelor ca venituri de natură salarială și amnistia fiscală pentru controalele de acest fel. 2)Eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajații la stat față de cei din domeniul privat. Este vorba de prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.

Consultarea breslei înainte de a iniția reglementări care afectează activitatea transportatorilor. Transportatorii sunt îngrijorați mai ales de angajamentele pe care Guvernul le-ar fi luat în fața Comisiei Europene în vederea obținerii fondurilor luate prin PNRR referitoare la reducerea facilităților fiscale și schimbarea modului de taxare a utilizării infrastructurii – ambele care presupun creșteri importante de costuri pentru firmele de transport.

Transportatorii români, scoși de pe piața europeană cu ajutorul propriilor autorități. După ce a fost lăsată pe cont propriu de ani de zile și a dus greul economiei pe timpul pandemiei, industria transporturilor este hărțuită de autoritățile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate șoferilor ca venituri de natură salarială și impozitarea acestora cu  impozit pe venit și contribuții sociale.

Controalele se efectuează, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depășind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme. Cu alte cuvinte, vorbim de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancționate nu au fonduri din care să le achite.

Cu toate că asociațiile patronale ale transportatorilor – APTE 2002, Apulum Alba Iulia, ATM Bucovina, ARTRI, COTAR, FORT și UNTRR – au arătat Ministrului Finanțelor că vorbim în fapt de niște abuzuri, iar Ministrul Finanțelor împreună cu Ministrul Muncii au dat un ordin comun de constituire a unui grup de lucru format din specialiști ai celor două ministere, ANAF și ai Inspecției Muncii, la care au fost invitati si reprezentantii asociatiilor de transportatori, consultările în cadrul grupului de lucru au intrat în impas.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au venit, în final, nu cu o soluție de rezolvare a problemei actuale, ci cu o propunere de modificare pe viitor a actualului prag de neimpozitare a diurnei externe de la 2,5 ori nivelul indemnizațiilor acordate funcționarilor de stat la 1,2-1,5 ori valoarea acordată astăzi funcționarilor de stat.

O astfel de modificare a Codului fiscal ar reduce diurna acordată șoferilor de la un maximum de 87,5 EUR pe zi la 45 EUR/zi, respectiv un total lunar echivalent cu valoarea unui salariu mediu pe economie, ceea ce înseamnă o reducere a veniturilor nete ale șoferilor, dar și o creștere a costurilor transportatorilor cu cel puțin 3,5 eurocenți pe kilometru, cu efecte evidente în creșterea prețurilor produselor la raft pentru toată populația.

Reducerea diurnei pentru șoferi este echivalentă cu împingerea forței de muncă din sector către firmele din vestul Europei, care îi așteaptă pe șoferii români cu brațele deschise. O impozitare a unei părți a diurnei ar crește costurile firmelor de transport într-atât încât nu ar mai fi competitive pe piața internațională, ca urmare a nivelului ridicat al taxelor și impozitelor aplicate pe muncă în România.

Nemulțumiți de propunerea Ministerului Finanțelor, care, în schimb, nu oferă nicio soluție la problemele actuale de reîncadrare a diurnelor, firmele de transport doresc începerea unor acțiuni de protest, susținute de toate asociațiile patronale și de sindicatul soferilor SSSDB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.