UK: Avertisment DWP pentru toți cei aflați în Universal Credit și pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă

Oamenii care beneficiază de Credit Universal vor trebui să caute locuri de muncă în afara domeniului ales după doar o lună, conform planurilor guvernamentale de a împinge mai mulți oameni să lucreze.

Miniștrii doresc 500.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă până la sfârșitul lunii iunie, cu o campanie care vizează cei cu Credit Universal.

Guvernul a spus că datele arată că cererea de muncitori a existat, cu 1,2 milioane de posturi vacante – cu 59% mai mare decât înainte de pandemie.

Dar, ca parte a impulsului – denumit Way to Work – solicitanții vor fi forțați să-și extindă căutarea unui loc de muncă în afara zonei lor de lucru după patru săptămâni, mai degrabă decât trei luni, sau vor fi sancționați pentru beneficiile lor dacă se consideră că nu fac o problemă. efort rezonabil de a-și asigura un rol sau dacă refuză o ofertă de muncă.

Mișcarea este destinată să-i vizeze pe cei care sunt capabili să muncească, dar fie nu au un loc de muncă, fie câștigă sume mici.

Secretarul pentru Muncă și Pensii, Therese Coffey, a declarat: „A ajuta oamenii să obțină orice loc de muncă acum înseamnă că pot obține un loc de muncă mai bun și pot progresa într-o carieră.

„Way to Work este o schimbare de pas în oferta noastră către solicitanți și angajatori, asigurându-ne că rețeaua noastră de centre de locuri de muncă și antrenorii de muncă excelenți pot oferi oportunități, locuri de muncă și prosperitate în toate zonele țării.”

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea mai mult timp față în față cu un antrenor de muncă, a promis guvernul, astfel încât să poată primi mai mult sprijin personalizat.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat: „Este important ca toată lumea să aibă oportunitatea și sprijinul pentru a găsi un loc de muncă bun care să-i ajute să se descurce în viață.

„De aceea, ne dublăm Planul pentru Locuri de muncă cu această nouă campanie pentru a valorifica talentul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru a sprijini angajatorii să ocupe posturile vacante, să găsească de lucru și să creeze noi oportunități.

„Împreună vom impulsiona redresarea acestei țări determinată de locuri de muncă.”

Alison McGovern, ministrul forței de muncă din umbră al Forței de Muncă, a declarat: „Acest anunț are mai mult de-a face cu încercarea de a salva slujba prim-ministrului decât cu sprijinirea oamenilor în muncă.

„Este doar o manieră la margini – șomajul pe termen lung este cu 60% mai mare decât înainte de pandemie.

„Oamenii ar trebui sprijiniți în locuri de muncă bune care se potrivesc cu abilitățile lor, ceea ce le-ar oferi o șansă mai bună de a-și asigura un loc de muncă pe termen lung.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.