UK: Ce taxă va trebui să plătești incepând de la 25 octombrie dacă locuiești in Londra!

Londonezii se vor confrunta de la 25 octombrie cu creșteri suplimentare în magazine și în momentul livrării cumpărăturilor din cauza viitoarei extinderi a Zonei cu Emisii Ultra Scăzute (ULEZ).

Creșterea costurilor ar trebui să fie de doar 15p pe livrare, dar experții avertizează că vor fi creșteri și ale prețurilor de la magazine.

Începând cu 25 octombrie 2021, Zona cu emisii foarte scăzute care acum se află doar în centrul Londrei, se va extinde, însă fără a include North Circular Road și South Circular Road.

Aceasta înseamnă că, în fiecare zi, autovehiculele pentru livrare vor plăti o taxă mai mare pentru a aduce bunuri la magazine și case din această zonă.

Cei care vor trebui să acopere costurile suplimentare vor fi londonezii, care vor plăti în plus pentru cumpărături, livrate sau în magazine.

Împreună cu actuala criză a combustibilului și cu lipsa conducătorilor auto, se estimează că prețurile vor crește destul de serios.

Companiile de distribuție încep să se axeze pe mașini electrice. Steve Evans, cofondator și CEO al XeroE, o companie care folosește mașini electrice, 100% fără emisii, a declarat: „Firmele de logistică, cu flote pe motorină și benzină îi determină pe șoferi să facă până la 100 de opriri pe zi în orașe, deci Taxa de emisie de 15 lire sterline pe zi va ridica cu 15 pense taxa de livrare.”

„Nu înseamnă mult, dar pe o piață sensibilă este suficient să-i înfurii pe băieții mari”, spune acesta. „În mod surprinzător, reducerea dramatică a traficului rutier din orașele din Marea Britanie a înregistrat scăderi uriașe ale poluării”, a mai comentat Evans pentru My London.

Cumpărăturile pot deveni mai scumpe, la fel ca și livrarea acestora, dar a avea un aer mai curat este descris ca un lucru pozitiv major.

Alte companii încep să se axeze pe autovehicule cu zero emisii. Însă camioanele au o problemă reală pentru a deveni electrice, din cauza cantității mari de energie pe care o folosesc.

Începând cu 25 octombrie 2021, zona London Ultra Low Emission Zone (ULEZ) existentă se va extinde pentru până la, dar fără a include, North Circular Road (A406) și South Circular Road (A205).

Astfel, potrivit Guvernului britanic, autoturismele, motocicletele, camionetele și alte vehicule specializate (până la 3,5 tone inclusiv) și microbuzele (până la 5 tone inclusiv) vor trebui fie să îndeplinească standardele de emisii ULEZ, fie să plătească o taxă zilnică de 12,50 lire sterline atunci când circulă în Zona ULEZ.

ULEZ va funcționa 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în fiecare zi a anului, cu excepția zilei de Crăciun (25 decembrie).Standarde actuale de emisii ULEZ pentru care nu se plătește taxa:

Euro 3 (NOx) pentru motociclete, motorete, tricicluri motorizate și cvadricicluri;

Euro 4 (NOx) pentru autoturisme pe benzină, autoutilitare și alte vehicule specializate (până la 3,5 tone greutate brută a vehiculului) și microbuze (până la 5 tone inclusiv);

Euro 6 (NOx și PM) pentru mașini diesel, autoutilitare și alte vehicule specializate (până la 3,5 tone inclusiv) și microbuze (până la 5 tone inclusiv).

Leave a Reply

Your email address will not be published.