UK: No lockdowns, dar măștile și WFH ar putea reveni !

Primul-ministru urmează să-și dezvăluie planurile de abordare a Covid-19 în această iarnă. Se așteaptă ca noi măsuri să fie anunțate într-o conferință de presă mâine înainte ca acestea să fie anunțate parlamentarilor.

Măsurile vizează evitarea oricărei reveniri la lockdown național, făcând din Marea Britanie un aspect anormal în ceea ce privește strategia generală în comparație cu alte țări, multe dintre care au văzut utilizarea repetată a acestora ca instrument pentru a reduce răspândirea virusului.

Se pare că primul ministru va clarifica că este total împotriva oricăror blocaje naționale, ca parte a planului său de iarnă.Se așteaptă să spună parlamentarilor și țării că „trebuie să învățăm să trăim cu Covid” și că vaccinurile ar oferi principala apărare, nu alt lockdown național.

Premierul vrea să se bazeze pe programul de vaccinare din Marea Britanie pentru a ajuta la combaterea oricărei creșteri de iarnă. A treia doză urmează să fie lansată din toamnă începând cu cei mai vârstnici și vulnerabili.

Vaccinările pentru copii sunt, de asemenea, setate să se desfășoare, iar tampoanele de rapel de toamnă vor fi, de asemenea, lansate până la aprobarea consilierilor științifici.

Lista roșie a țărilor urmează să fie redusă și este puțin probabil ca testele PCR să fie necesare pentru călătorii dublu vaccinați.Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat duminică că există o „întreagă cutie de instrumente” de măsuri pentru a controla Covid, dar că pașapoartele pentru vaccin nu vor fi una dintre ele.

În cee mai recenta evaluarea a guvernului asupra coronavirusului, domnul Javid a anunțat planurile de introducere a pașapoartelor de vaccin în Anglia pentru cluburile de noapte și alte locuri aglomerate.

Craciunul ! Secretarul pentru sănătate a sugerat ieri că este probabil ca Crăciunul să fie permis să meargă înainte ca normal în acest an. El a spus ieri: „Bineînțeles că primim Crăciunul. Nu anticipez alte lockdown-uri. Pur și simplu nu văd cum ajungem la un alt lockdiwn”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.