UK: Salarii de 1000£ pe săptămână pentru șoferii români de camion !

Un bărbat din Nottingham a vorbit despre experiența sa de șofer de camion și despre modul în care Brexit a afectat industria, inclusiv despre modul în care se bucură acum de o creștere mare a pachetului său salarial din cauza situației actuale.

Nicolae Stelica Costea, originar din România, a lucrat ca șofer de camion în Marea Britanie timp de șase ani și a spus că „s-au schimbat multe” de-a lungul anilor.

Se întâmplă deoarece lipsa națională de șoferi de camioane a afectat companiile din întreaga țară, multe firme anunțând întârzieri în livrările de alimente și benzină.

Vorbind în limba română la Nottinghamshire Live, tânărul de 32 de ani cu sediul acum în Aspley, a declarat că industria a făcut o „schimbare majoră” înainte ca imigranții europeni din Marea Britanie să primească un ultimatum pentru a solicita soluționarea.

Domnul Costea, de asemenea, tată a trei copii, a adăugat: „La fel ca mulți alți șoferi de camioane români din Marea Britanie, lucrez ca șofer de camion independent pentru a-mi putea organiza propriul program.

„Dacă aș fi angajat direct la o companie, aș fi avut doar 28 de zile de vacanță pe an.„A fi șofer de camion este o slujbă solicitantă și am vrut să lucrez pe cont propriu.

„Cu toate acestea, în luna aprilie a acestui an, înainte de termenul limită pentru Brexit, mulți șoferi europeni de camioane erau supuși unei presiuni uriașe pentru a aplica pentru locuri de muncă.

„Agenția mi-a oferit două opțiuni la care mă aflam – fie să fiu angajat direct de companie, fie să nu mai lucrez.„Așa că am renunțat și am rămas fără loc de muncă timp de trei săptămâni”.

Dl Costea a spus că mulți dintre prietenii săi, de asemenea șoferi de camioane, au ales să se mute înapoi în România sau să caute alte țări europene unde ar putea continua să lucreze ca șoferi independenți.

Acum primește locuri de muncă prin intermediul agenției KJ care numește șoferi de camioane și camioane din Marea Britanie.El a spus: „În acest moment există o cerere mare de șoferi de camioane și camioane.„Mulți dintre prietenii mei și cu mine primim în fiecare zi oferte de muncă.

„Companiile sunt în mod clar sub o presiune mare pentru a respecta termenele de livrare, deoarece multe au plecat din cauza Brexit-ului.

“Înainte de termenul de soluționare al UE, aceștia nu ar fi acceptat șoferii de camioane care desfășoară activități independente și acum imploră pe toată lumea să se întoarcă”.

Dl Costea a dezvăluit chiar că lipsa națională de șoferi de camioane a afectat și salariile.El a adăugat: „Înainte de Brexit câștigam în jur de 700 de lire sterline pe săptămână – acum câștig uneori mai mult de 1000 de lire sterline”.

Guvernul are în vedere măsuri temporare pentru a combate lipsa șoferilor de vehicule grele, care face ravagii pentru o serie de industrii britanice.

Nr 10 a insistat vineri seară că orice măsuri introduse vor fi „foarte strict limitate în timp” pe fondul rapoartelor conform cărora Boris Johnson le-a permis miniștrilor să relaxeze regulile de imigrație din Marea Britanie pentru a permite mai multor șoferi străini să intre în țară.

Și, deși Downing Street nu ar confirma dacă au fost luate decizii, secretarul de transport Grant Shapps a promis mai devreme că „va muta cerul și pământul” pentru a rezolva situația.

Financial Times și Telegraph au raportat că prim-ministrul le-a dat miniștrilor acordul pentru a ridica temporar restricțiile de viză pentru șoferii străini.

Ziarele au spus că se pot acorda până la 5.000 de vize temporare pentru șoferii de vehicule grele, în timp ce Financial Times a declarat că un număr similar va fi aprobat pentru lucrătorii din industria alimentară, în special în industria păsărilor.

CBI a cerut miniștrilor să înființeze o grupă de lucru la același nivel cu comitetul de urgență Cobra pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare care au văzut că forecourts-urile de benzină se închid și rafturile goale din supermarketuri.

1 thought on “UK: Salarii de 1000£ pe săptămână pentru șoferii români de camion !

  1. E fix un cacat. Daca lucra ca angajat, avea “doar” 28 de zile de concediu, nu vacanta, PLATITE! Asa are cate vrea, dar neplatite. deci isi manca cacatul singur 🙂
    Logic ca multi dintre prieteni au ales sa se intoarca in romania, cu 50k sau 100k lire in buzunar. Dar uita ca alea sunt credite bancare, nu de la stat, si ca banca ii va cauta cu siguranta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.