UK: Veste excelentă pentru sute de mii de români. E oficial, ce se întâmplă chiar de astăzi în Regatul Unit!

Toate restricțiile de călătorie legate de Covid vor fi eliminate în Marea Britanie astăzi.

Secretarul Ministerului Transporturilor, Grant Shapps, a confirmat într-un tweet că toate măsurile rămase „inclusiv formularul de localizare a pasagerilor și testele covid-19 vor fi eliminate începând cu ora 4:00 pe 18 martie”.

El a adăugat că schimbările au fost posibile deoarece majoritatea populației s-a vaccinat..

Asta înseamnă că inclusiv pasagerii care nu sunt complet vaccinați nu vor mai fi nevoiți să facă teste COVID-19 înainte de a intra în Marea Britanie sau după ce părăsesc Regatul Unit.

Călătorii care intră în Regatul Unit în prezent trebuie să completeze un PLF, indiferent de statutul de vaccinare. Persoanele majore nevaccinate, de asemenea, trebuie să facă un test PCR înainte de a călători în Regatul Unit și în ziua a doua de după intrarea în țară. Ei trebuie să se autoizoleze până la primirea rezultatelor acelui test.

Dar, începând cu 18 martie, aceste restricții se vor încheia odată cu eliminarea regulilor de călătorie rămase din Regatul Unit.

Totuși, călătorii trebuie să fie conștienți de restricțiile din țara în care călătoresc.

Reacții mixte la sfârșitul restricțiilor de călătorie din Regatul Unit

Scoția și Țara Galilor vor urma Anglia și vor elimina restricțiile de călătorie.

„Sunt extrem de dezamăgită că guvernul Regatului Unit plănuiește să elimine toate măsurile covid, inclusiv eliminarea formularului de localizare a pasagerilor și cerințele de testare”, a spus ea într-o declarație scrisă, a spus Ministrul Sănătății din Țara Galilor, Eluned Morgan.

Morgan a adăugat că, dacă PLF-urile ar fi retrase, ar putea dura trei săptămâni până la repunerea în funcțiune, ceea ce face ca monitorizarea pasagerilor de peste mări să nu mai funcționeze în cazul în care o nouă variantă ar apărea.

Tot în martie expiră și actuala stare de alertă in RO, iar autoritățile iau în calcul renunțarea la anumite restricții.

Prima măsură analizată se referă la masca în spațiile publice deschise. Sunt însă discuții de tatonare la Guvern, având în vedere că Executivul așteaptă motivarea deciziei Curții Constiuționale de săptămâna trecută, când a decis că ordonanța care impune purtarea măștii în aer liber nu respectă legea fundamentală.

Tot miercuri a fost anulată și amenda care a fost dată unui bărbat din București pentru lipsa măștii în aer liber. Această anulare a amenzii a fost dată tot în baza deciziei de săptămâna trecută a Curții Constituționale.

Așadar, Guvernul așteaptă motivarea acestei decizii și ar putea decide ca în luna martie să nu mai fie obligatorie masca în aer liber.

Din sursele noastre știm însă că autoriățile se gândesc să păstreze totuși masca obligatorie în spațiile aglomerate – târgurile, piețele, stațiile mijloacelor de transport în comun.

Totodată, în prima săptămâna a lunii martie este așteptată și o decizie legată de starea de alertă, atunci expiră actuala perioadă de stare de alertă și în acest context sunt discutate o serie de măsuri care ar însemna relaxarea actualelor restricții.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, spunea, de curând, că nu vede de ce ar mai fi prelungită starea de alertă, având în vedere că situația epidemiologică arată deja ca suntem pe o linie descendentă.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, își exprima speranța că acest număr de îmbolnăviri va tot scadea și la finele lunii martie am putea ajunge chiar să intrăm în normal.

De cealaltă parte, miercuri, premierul Nicolae Ciucă spunea că urmează să fie discutate aceste relaxari, aceste renunțări la restricții în prima săptămână, în condițiile în care marți au fost 14.000 de îmbolnăviri, însă la Terapie Intensivă sunt, în continuare, internați 1.000 de pacienți cu Covid.

În prezent, persoanelor nevaccinate le este restricționat accesul în mall-uri sau în alte locuri publice. De asemenea, sunt interzise evenimentele private, precum nunțile și botezurile și, totodată, o altă restricție se referă la închiderea barurilor și discotecilor.

Și aceste restricții și o posibilă relaxare a lor sunt analizate în această perioadă la Guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.