UK: Vești bune pentru români ! începând cu 8 august România intră pe lista verde !

Guvenul britanic a actualizat listele tip semafor și regulile de la frontierele Angliei, anunțând noile măsuri într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor.

Departamentul pentru Transporturi a dezvăluit cele mai recente modificări ale sistemului său de semafor pentru Marea Britanie – cu șapte țări adăugate pe lista verde de călătorie de la 4 dimineața duminică.

Ce reguli sau schimbat : Franța și-a pierdut statutul confuz de „lista de supraveghere chihlimbar”, ceea ce însemna că toți călătorii și nu doar cei care nu sunt complet vaccinați au trebuit să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcere. Acest lucru urmează unei scăderi a numărului de cazuri de variante beta din țară, care a cauzat îngrijorare.

Pasul aliniază Franța cu restul listei de chihlimbar, unde cei care sunt complet vaccinați cu un vaccin autorizat și administrat în Marea Britanie, SUA sau Europa nu trebuie să pună în carantină la sosirea în Anglia.

Lista verde – Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia, România și Norvegia vor fi adăugate la lista verde a guvernului pentru călătorii, după ce au demonstrat că prezintă un risc scăzut pentru sănătatea publică din Marea Britanie.

Lista de chihlimbar – India, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, mutate de pe roșu pe lista de chihlimbar, deoarece situația din aceste țări s-a îmbunătățit.

Lista roșie – Georgia, Mexic, La Reunion și Mayotte vor fi toate adăugate pe lista roșie pentru a proteja lansarea vaccinului intern. Guvernul a declarat că „prezintă un risc ridicat pentru sănătatea publică” în Marea Britanie.

S-a renunțat la carantină pentru călătorii complet vaccinați din SUA și o mare parte din Europa care au sosit în Anglia săptămâna trecută.

Călătorii care sosesc în Marea Britanie nu mai trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, ceea ce înseamnă că, călătoriile în Anglia sunt viabile pentru milioane de oameni din aceste țări, stimulând firmele de turism și de turism din Marea Britanie.

Dacă trebuie să stau într-un hotel de carantină, cât va costa?

Țările de pe lista roșie sunt cele pe care guvernul britanic le spune că prezintă cel mai mare risc Covid și nu ar trebui vizitate „decât în ​​cele mai extreme circumstanțe”.

Dacă vă întoarceți dintr-o țară de pe lista roșie – indiferent de starea dumneavoastră de vaccinare – vi se cere să vă autoizolați timp de 10 zile într-un hotel de carantină aprobat de guvern.

De joi, 12 august, costul pentru șederea într-o facilitate de carantină administrată la sosirea dintr-o țară cu listă roșie va crește la 2.285 GBP pentru un singur adult și 1.430 GBP pentru un al doilea adult.

Prețul rămâne neschimbat la 325 GBP pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-12 și gratuit pentru copii sub 5 ani.

Aceste prețuri cresc de la 1.750 GBP pentru un adult și 650 GBP pentru un adult suplimentar.

Guvernul a declarat că, creșterea va „reflecta mai bine costurile crescute implicate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.