Veste excelentă pentru sute de mii de români. E oficial, ce se întâmplă chiar de astăzi în Marea Britanie

Veste excelentă pentru sute de mii de români. E oficial, ce se întâmplă în Marea Britanie. Este vorba despre o schimbare care se va produce de azi și vizează strict transportul subteran din Londra fiind valabilă atât în cazul călătorilor, cât și al angajaților TfL. Marea Britanie este o țară plină de români, așadar noua măsură li se adresează și lor.

Ce se întâmplă chiar de astăzi în Marea Britanie !

Veste excelentă pentru sute de mii de români. Recent, autoritățile londoneze pentru transport (TfL) au informat că purtarea măștii sanitare  nu mai este obligatorie. Această schimbare vizează strict transportul subteran din Londra, fiind valabilă atât în cazul călătorilor, dar și al angajaților TfL. Eliminarea măștii de protecție va începe azi.

TfL a motivat decizia finală prin diverși factori, cum ar fi „schimbarea din abordarea guvernamentală în ceea ce privește conviețuirea cu virusul”, dar și scăderea numărului de persoane infectate cu Sars-Cov-2 din Londra.

În ceea ce privește țara noastră, reamintim că autoritățile au transmis că luna martie marchează sfârșitul stării de alertă și începutul măsurilor de relaxare.

În aceste condiții, prima variantă luată în calcul de autorități va face referință la obligativitatea măștii de protecție în spațiile publice deschise. Cu toate acestea, executivul așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale de săptămâna trecută, când s-a decis că ordonanța care impune purtarea măștii în aer liber nu respectă legea fundamentală.

Totuși, autoritățile se gândesc să păstreze masca obligatorie în spațiile aglomerate, cum ar fi târgurile, piețele, stațiile mijloacelor de transport în comun. În prima săptămâna a lunii martie se așteptată o decizie legată de starea de alertă, întrucât urmează să expire.

Ce spune premierul României despre relaxarea restricțiilor

Premierul a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre noi măsuri de relaxare în următoarea perioadă.

„Am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al celorlalte instituţii implicate.

Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de faţă, în ceea ce priveşte valul cinci, am intrat, e o linie descendentă. Am discutat cu domnul ministru Rafila, vom avea o analiză cât se poate de concretă și vom veni cu măsuri care să se preteze la nivelul situației”, a spus premierul.

Premierul a mai anunțat că sunt multe așteptări din partea populației, iar potrivit ministrului Sănătății, „există speranța ca tendința să fie în continuare descrescătoare ceea ce poate genera un alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere la nivel guvernamental”.

„Ieri am avut peste 14.000 de infectări, avem peste 1000 de oameni la ATI, dar (…) există speranţa ca această tendinţă să fie descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere la nivel guvernamental”, a mai susținut şeful Executivului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.