Wizz Air: Ce acte trebuie să prezinte pasagerii ce călătoresc în Regatul Unit începând cu luna octombrie !

Passengers board a WizzAir airplane on the tarmac at Gerona International Airport in Gerona, Spain, Friday, September, 10, 2004. Photographer: Mark H. Milstein/Bloomberg News

Pasagerii ce călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte un paşaport începând cu luna octombrie, a anunţat, joi, compania aeriană Wizz Air, potrivit Agerpres.

“Până în 2025, singurii pasageri exceptaţi de la regulă sunt cetăţenii UE care au permis de reşedinţă temporară sau statutul de rezident permanent în Marea Britanie”, se menţionează în comunicat.

Wizz Air: Pasagerii ce călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte un paşaport începând cu luna octombrie

Totodată, pasagerii care prezintă o carte de identitate la intrarea în ţară vor fi refuzaţi la graniţă şi vor fi consideraţi “pasageri inadmisibili” (INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea). Astfel, Wizz Air nu va accepta la bordul avioanelor sale pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate.

Compania aeriană îşi sfătuieşte pasagerii să pregătească paşapoarte valide în cursul acestei luni. De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informaţii suplimentare şi pentru a confirma îndeplinirea tuturor condiţiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 144 de aeronave Airbus A320 şi A321.

Wizz Air: Pasagerii ce călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte un paşaport începând cu luna octombrie

De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.

Cetățenii români care au obținut rezidența în UK obținută în cadrul EUSettlementScheme pot circula cu cartea de identitate până la data de 31 decembrie 2025.

Românii care nu au obținut statutul de rezident dar s-au aflat înainte de 31 decembrie în Marea Britanie, pot aplica pentru rezidență, în cazul în care vor să continue să locuiască în UK.

Wizz Air: Pasagerii ce călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte un paşaport începând cu luna octombrie

Marea Britanie a primit aproximativ 1,067 milioane de aplicaţii de reşedinţă definitivă din partea cetăţenilor români până pe 30 iunie, termenul limită pentru această procedură, arată datele oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.