„Ziua libertății”, așteptată în Anglia în 19 iulie. Boris Johnson anunță că merge înainte cu eliminarea tuturor restricțiilor !

Boris Johnson, i-a îndemnat pe britanici, luni, să rămână vigilenți și atenți chiar și după ce ultimele restricții anti-Covid vor fi ridicate complet, în Anglia, săptămâna viitoare. Premierul britanic spune că recenta creștere a numărului de cazuri arată că pandemia nu s-a terminat, chiar dacă restricțiile vor fi ridicate în 19 iulie, relatează Reuters.

Din 19 iulie, Anglia va fi prima regiune a Regatului Unit care va elimina obligativitatea purtării măștii și a distanțării sociale. Guvernul britanic susține că Marea Britanie, cu ajutorul uneia dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, a minimizat riscul de îmbolnăvire gravă și deces din cauza Covid-19.

Dar ceea britanicii numesc „ziua libertății” este așteptată cu precauție de miniștri și experți după creșterea recentă a numărului de cazuri și a temerilor că pe parcursul verii UK s-ar putea confrunta cu 100.000 de infectări pe zi.

Pe un ton sombru, Johnson și-a susținut și apărat decizia de a elimina restricțiile, precizând că au fost îndeplinite condițiile pe care guvernul și le-a stabilit, dar a avertizat că pandemia nu s-a încheiat și că oamenii încă pot muri din cauza Covid-19.

„Suntem de părere că acesta este cel mai bun moment să mergem înainte. Dar este absolut vital să mergem înainte cu precauție și vreau să accentuez – pandemia nu s-a terminat”, a spus el în fața jurnaliștilor. Ridicarea restricțiilor a fost planificată, inițial, pentru 21 iunie, însă temerile cu privire la un nou val au făcut ca ea să fie amânată.

Și ministrul interimar al sănătății, Sajid Javid a declarat în fața Parlamentului că 19 iulie este data preferată de guvern pentru eliminarea restricțiilor.

„19 iulie rămâne data-țintă pentru noi. Pentru mine, 19 iulie nu este doar finalul, dar și începutul unei noi călătorii captivante pentru țara noastră”, a spus Javid.

Marea Britanie, una dintre țările cu un bilanț foarte mare al deceselor cauzate de Covid-19, dar și cu o rată de vaccinare mare, se confruntă acum cu noi creșteri ale numărului de cazuri, însă numărul de mare de vaccinați face, totuși, ca numărul deceselor noi să se mențină redus chiar și în această situație.

sursa: digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published.